Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης

3 Min Read

Συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της Κοζάνης πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης του Κόμματος με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί για να μην πληρώσουμε την κρίση τους!», με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή του Κόμματος, Γιάννη Δελή.

Στην ομιλία του, ο Γ. Δελής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως η έξαρση της πανδημίας ανέδειξε τον ξεπερασμένο χαρακτήρα του συστήματος. Ιδιαίτερα στάθηκε στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, τονίζοντας τις καταστρεπτικές του συνέπειες για τον λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής. Παράλληλα, σχολίασε την υποκρισία της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων που από τη μία «καταριούνται» τον λιγνίτη, προτείνοντας για παράδειγμα από την άλλη τη μετατροπή της Δυτικής Μακεδονίας σε έναν απέραντο θάλαμο αερίων με την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων.

Πρόσθεσε πως με το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης, «οι μεν επιχειρηματικοί όμιλοι μεταβαίνουν από το ένα επίπεδο κερδοφορίας σε ένα άλλο μεγαλύτερο και μάλιστα με την εγγύηση του κράτους ενώ οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής και της χώρας μεταβαίνουν στο επίπεδο της μεγαλύτερης ενεργειακής φτώχειας, της ανέχειας και της εργασιακής ζούγκλας». «Διέξοδος υπάρχει» συνέχισε, εξηγώντας πως αυτή βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ, «που κατοχυρώνει το ενεργειακό προϊόν ως κοινωνικό αγαθό αντί για πανάκριβο εμπόρευμα που είναι τώρα, αξιοποιώντας και όλες τις εγχώριες πηγές ενέργειας και κάθε τεχνολογική εξέλιξη για την προστασία του περιβάλλοντος».

Νωρίτερα, το μεσημέρι, κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Γ. Δελή πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, Στέργιο Γκανάτσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου και στη συνέχεια με εργαζόμενους του νοσοκομείου. Από τις συζητήσεις πληροφορήθηκαν για τα μεγάλα κενά σε προσωπικό που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, καθώς και τις σοβαρότατες ελλείψεις σε κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι μετέφεραν στο κλιμάκιο του Κόμματος την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο νέας έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή, καθώς όπως είπαν το προσωπικό είναι εξουθενωμένο, χωρίς άδειες, με ειδικευόμενους γιατρούς να εργάζονται για 60 με 80 ώρες τη βδομάδα λόγω των μεγάλων κενών στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου.

Μοιραστείτε την είδηση