Συγκινητική η προσφορά αίματος για τους τραυματίες και στην Κοζάνη

2 Min Read

Καλύφθηκαν οι ανάγκες λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αιμοδοτών

Την ώρα που ο επίσημος αριθμός των νεκρών ανέβαινε, σκορπώντας τη θλίψη, το μόνο παρήγορο ήταν η προσφορά αίματος από νέους κυρίως ανθρώπους στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, όπως και σε όλη τη χώρα.
Την Τετάρτη στο Μαμάτσειο έγιναν 98 αιμοληψίες, ενώ χθες σχεδόν 100 φιάλες αίματος στάλθηκαν στη Θεσσαλονίκη, καθώς μεμονωμένα ή ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα εθελοντών αιμοδοτών, οι πολίτες ήταν εκεί, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες που υπάρχουν.
Το θετικό είναι ότι οι περισσότεροι που είχαν την επιθυμία να δώσουν αίμα, ήταν νέοι και για πρώτη φορά αιμοδότες και στόχος είναι να γίνουν συστηματικά αιμοδότες.
Να σημειωθεί ότι καθώς το αίμα μπορεί να διατηρηθεί μόνο για 35 μέρες και οι ανάγκες έχουν καλυφθεί, είναι σημαντικό όσοι θέλουν να δώσουν αίμα να πάνε το επόμενο διάστημα, εφόσον οι ανάγκες για αίμα είναι πάντα μεγάλες.
Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σημειώνει ότι παρατηρήθηκε το φαινόμενο αυθαίρετων εκκλήσεων από υπηρεσίες αιμοδοσίας και μέσα ενημέρωσης και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορεί να προκαλέσουν ελλείψεις για τους πολυμεταγγιζόμενους συνανθρώπους μας το επόμενο διάστημα”. Τέλος, καλεί “να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και σωστό προγραμματισμό τις επόμενες εθελοντικές αιμοδοσίες μας”.

 

Μοιραστείτε την είδηση