Σύγκλιση κοινής σύσκεψης με θέμα τη Δίκαιη Μετάβαση ζητά ο Σπάρτακος από τον Περιφερειάρχη

3 Min Read

Επιστολή προς τον  Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας  Γιώργο  Κασαπίδη απέστειλε ο Σπάρτακος με θέμα  τη σύγκλιση κοινής σύσκεψης με θέμα τη Δίκαιη Μετάβαση.

Κύριε Περιφερειάρχα

Από την ίδρυσή του (εδώ δηλαδή και 24 χρόνια) το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνδέθηκε άρρηκτα όχι μόνο με την ύπαρξη και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αλλά και με την ύπαρξη και τις διεκδικήσεις των ενεργειακών κοινωνιών.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υπάρχει ΜΕ και ΜΕΣΑ από την δράση του στην κοινωνία και ως εκ τούτου η μεταξύ τους σχέση είναι άμεση, ζωτική και ουσιαστική.

Σταθήκαμε στο πλευρό των ενεργειακών κοινωνιών στις διεκδικήσεις τους και στάθηκαν στο πλευρό μας, στις δικές μας διεκδικήσεις.

Στην παρούσα φάση, με δεδομένες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2023 και με τα όσα προβλέπονται στον Εθνικό Σχεδιασμό για την Ενέργεια και το Κλίμα, τα περιθώρια που υπάρχουν προκειμένου να διεκδικήσουμε ΟΡΘΑ τον στόχο της «Δίκαιης Μετάβασης», δεν είναι πολλά.

Ο προσανατολισμός μας πρέπει να είναι ένας

Οι διεκδικήσεις μας συντονισμένες

Οι θέσεις και οι προτάσεις ΚΑΘΑΡΕΣ και ΞΑΣΤΕΡΕΣ.

Στην παρούσα φάση, ασάφειες και ασυναρτησίες, μόνο σε κακό μπορούν να αποβούν.

Κινήσεις προς μια κατεύθυνση διαφορετική από αυτή που έχουμε από κοινού θέσει, είναι επικίνδυνες.

Μέλημα, στο πλαίσιο του στόχου της «Δίκαιης Μετάβασης» θα πρέπει να αποτελεί η συνέχιση λειτουργίας των μονάδων για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα.

Κύριε Περιφερειάρχα

Στον απόηχο του Περιφερειακού Συμβουλίου που ομοφώνησε για την κρισιμότητα της κατάστασης και σε μια προσπάθεια να μείνουμε συνεπείς στον στόχο μας να υπηρετούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών, με την παρούσα σας ζητούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία και να συγκαλέσετε  κοινή σύσκεψη (μέσα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο από 10 ημέρες από σήμερα) όλων όσων –άμεσα ή έμμεσα- εμπλέκονται στο θέμα, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό στον καθένα να καταθέσει τις ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ θέσεις και προτάσεις του.

Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τον κοινό στόχο της Πραγματικά Δίκαιης Μετάβασης και της εξασφάλισης όλων όσων οι ενεργειακές κοινωνίες δικαιούνται.

Παραμένοντας στη διάθεσή σας για κάθε τι περαιτέρω, αναμένουμε τις σχετικές σας ενέργειες.

Για το Σωματείο Παραγωγής

Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε. ΚΗΕ

         Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 

Μόσχου Μόσχος                                                                 Μάστορας Αθανάσιος  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

     – Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

     – Μέλη Δικτύου Ενεργειακών Δήμων

     – Βουλευτές Κοζάνης και Φλώρινας

Μοιραστείτε την είδηση