Συγκρατημένη η αγορά κρέατος της Κοζάνης – Στα 8,5 ευρώ η τιμή του αρνιού

3 Min Read


Στο φουλ δουλεύει αυτές τις μέρες το σφαγείο της Κοζάνης στην περιοχή Κασλά, ενόψει του Πάσχα και των παραγγελιών των κρεοπωλείων της περιοχής. Από τη Μ. Δευτέρα το προσωπικό του σφαγείου με τους κτηνιάτρους δεν ξεμυτίζει από τη γραμμή σφαγής, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις παραγγελίες που διαφαίνονται ωστόσο συγκρατημένες.
«Κάθε πέρυσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα» λέει ο Γιώργος Βαβλιάρας, πρόεδρος της Σφαγεία Κοζάνης Α.Ε. «Οι μέρες είναι δύσκολες καθώς μέσα σε 4-5 μέρες πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας. Δεν φαίνεται ακόμα ότι θα πάει πολύ καλά η δουλειά από άποψη παραγγελιών» εκτιμά ο κ. Βαβλιάρας, ο οποίους διαμηνύει πως από το σφαγείο της Κοζάνης περνούν μόνο ντόπια κρέατα, καθαρά και άριστα ποιοτικά.
Δύο κτηνίατροι βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο Σφαγείο Κοζάνης για να ελέγχουν. Κάθε ενδιαφερόμενος κτηνοτρόφος που θέλει να σφάξει , παίρνει μια άδεια διακίνησης από το Κτηνιατρείο στο οποίο ανήκει , από εκεί εκδίδεται άδεια, στη συνέχεια εξετάζονται τα ζώα προ σφαγής και κατά τη διάρκεια της σφαγής , ενώ στο τέλος εξετάζονται και τα σφάγια σύμφωνα με τον Θεόφιλο Κατζόγλου, προϊστάμενο της διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΕ Κοζάνης που διαβεβαιώνει πως στο Σφαγείο Κοζάνης δεν εξετάζονται δειγματοληπτικά τα σφάγια αλλά ένα προς ένα.
Ο καταναλωτής θα πρέπει να βλέπει πάνω στο σφάγιο την ωοειδή σφραγίδα με την ένδειξη S120 που αφορά στην Κοζάνη και αποτελώ και την κτηνιατρική σφραγίδα καταλληλότητας, συμβουλεύει ο κ. Κατζόγλου, τονίζοντας πως το κρέας θα πρέπει να έχει ελαφρύ κόκκινο χρώμα, να μη μυρίζει και να μην είναι λεκιασμένο.
Επίσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους προμηθεύονται απευθείας τα κρέατα, συμβουλεύοντας τους καταναλωτές να προμηθεύονται κρέατα από συγκεκριμένα σημεία πώλησης.
Η μεγάλη κίνηση στο σφαγείο περιορίζεται από τη Μεγάλη Τετάρτη και τότε ξεκινά η κίνηση στα κρεοπωλεία. Την εγκράτεια των κρεοπωλών στις παραγγελίες παραδέχεται και ο πρόεδρος των κρεοπωλών Κοζάνης Μάκης Γκιάτας. «Δεν ξέρουμε την εξέλιξη της αγοράς. Ο κόσμος είναι δυσκολεμένος. Πηγαίνουμε συντηρητικά και θέλω να πιστεύω ότι θα κινηθούμε στα περσινά επίπεδα. Οι τιμές θα είναι γύρω στα 8,5 στα παραδοσιακά κρεοπωλεία, όσο για τα σούπερ-μάρκετ με αμφιβόλου ποιότητας κρέατα, ένα θεός ξέρει» λέει ο κ. Γκιάτας.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση