Συλλαλητήριο αγροτών με τρακτέρ το Σάββατο στην Κοζάνη με 2ωρο αποκλεισμό του κόμβου Λάρισας- Στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών Εορδαίας για την διεκδίκηση αποζημιώσεων

2 Min Read

Με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα θα συγκεντρωθούν στην Κοζάνη το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου οι αγρότες της περιοχής, συμμετέχοντας στον χορό των κινητοποιήσεων που κήρυξαν τα πανελλήνια συνδικαλιστικά όργανα. Η Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κοζάνης και μέλος του Συλλόγου Θεριζοαλλωνιστών Ελένη Μπιμπίρη, μιλώντας στα ΜΜΕ ανακοίνωσε πως η κινητοποίηση εκτός από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα περιλαμβάνει και δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου Λάρισας, στην έξοδο της Κοζάνης.

«Καλούμε όλους τους αγρότες της περιοχής να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Κοζάνης το Σάββατο και αμέσως μετά στον κόμβο Λάρισας όπου θα κινηθούμε με τα τρακτέρ μας. Μόνο έτσι θα βρούμε το δίκιο μας» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μπιμπίρη. Σύμφωνα με την ίδια, στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο στην πλατεία Κοζάνης, θα γίνει ομιλία όπου θα ακουστούν και τα αιτήματα των αγροτών και θα ακολουθήσει η πορεία.

Στο άκουσμα της είδησης, προκλήθηκε «πονοκέφαλος» στην Τροχαία Κοζάνης αφού το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, κορυφώνεται η κίνηση στην περιοχή του κόμβου Λάρισας δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη η μεγάλη λαϊκή της πόλης. Οι αγρότες αναμένεται να κινηθούν προς τον κόμβο Λάρισας, μέσω της Παύλου Μελά, Ελευθερίου Βενιζέλου και 11ης Οκτωβρίου και στον κόμβο Κρόκου.

«Έχουμε μεγάλα προβλήματα, χτυπάνε αλύπητα τον πρωτογενή τομέα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκτός από τις καιρικές συνθήκες και την ακρίβεια και το κράτος δεν είναι πουθενά. Ο μόνος τρόπος για να βρούμε το δίκιο μας, είναι να βγούμε έξω στους δρόμους και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Έχουμε παιδιά, έχουμε οικογένειες και πρέπει να δουλέψουμε για να εξασφαλίσουμε τα προς το ζήν. Θέλουμε να είναι όλοι μαζί μας. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας από την Εορδαία που ζητούν αποζημιώσεις. Είναι αδικημένοι. Χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα. Μαζί θα καταφέρουμε πολλά» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπιμπίρη.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση