Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου

1 Min Read

Το Δ. Σ του Συλλόγου στη συνεδρίασή του στις 2/5/2018 αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ & η ΓΣΕΕ.
Αγαπητοί Συνάδελφοι, το τέλος της συνδικαλιστικής χρονιάς 2017-2018 βρίσκει το χώρο της εκπαίδευσης σε βαθύτατη κρίση. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών συνεχίζουν να είναι μηδενικοί. Οι μεταθέσεις ήταν για μια ακόμη φορά ελάχιστες.
Πολλές αλλαγές στην εκπαίδευση είναι σε αρνητική κατεύθυνση, απόπειρα επιβολής της υποχρεωτικής 30ωρης παραμονής στο σχολείο, αρνητικές συνέπειες από τη λειτουργία των 3μελών επιτροπών για τις εγγραφές, περαιτέρω συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, εμπορευματοποίηση της Παιδείας, «λειψή» εφαρμογή της θεσμοθετημένης δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν, υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο από νηπιαγωγούς,αφού νηπιαγωγοί δεν προσλαμβάνονται, νηπιαγωγεία δεν κτίζονται.
Έχουμε χρέος, όλοι μαζί, να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα για ν’ ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους, τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και το σύνολο των κοινωνικών αγαθών και κατακτήσεων.

Η συγκέντρωση των συναδέλφων – μαζί με όλα τα σωματεία – θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 30/5 την Τετάρτη στις 11.00΄ π.μ.
Το Δ.Σ

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση