Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης: Καταγγελία κατά του δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού

4 Min Read

Tα διοικητικά προβλήματα του δήμου Σερβίων – Βελβεντού είναι πλέον γνωστά σε όλους.

Η καταγεγραμμένη, από σχεδόν όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ανεπάρκεια της διοίκησης, αντιμετωπίζεται από την αιρετή αρχή με μετάθεση ευθυνών στους υπαλλήλους.

- Advertisement -

Οι ΕΔΕ, οι ποινές, οι παραγκωνισμοί που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη από την παρούσα δημοτική αρχή πρέπει να διεκδικούν το πανελλήνιο ρεκόρ. Από τους είκοσι τέσσερις (24) Διοικητικούς υπαλλήλους (μέλη του συλλόγου μας) έχουν υποστεί τις συνέπειες «του θεάτρου του παραλόγου» οι δώδεκα (12), συχνά για λόγους παντελώς ακατανόητους ακόμα και από αυτούς που διεξάγουν την ΕΔΕ. Μεταξύ άλλων, έχει τιμωρηθεί συνάδελφος χωρίς καν να κληθεί σε απολογία, ενώ ήδη υπάρχει-πρωτόδικη και εφέσιμη-καταδικαστική απόφαση κατά του δημάρχου για συκοφαντική δυσφήμιση υπαλλήλου.

Πλέον όμως έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο στοχοποίησης.

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κάλεσε τους υπαλλήλους του δήμου σε μια συνάντηση. Η τοποθέτησή του περιλάμβανε αποποίηση κάθε ευθύνης του για τα συμβαίνοντα στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και μετάθεσή τους στην Περιφέρεια, στους εργαζόμενους και στην κυβέρνηση. Προχώρησε και σε λεκτικούς εκβιασμούς για μηνύσεις και πειθαρχικές και ποινικές διώξεις εργαζομένων αλλά και δημοτικών συμβούλων, δηλώνοντας ότι έχει αναθέσει υποθέσεις στο “μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο της Ευρώπης”. Κατηγόρησε υπαλλήλους ότι τον εξαπάτησαν, ότι έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά και γενικώς ότι υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που δρα εναντίον του και κατά συνέπεια εναντίον των συμφερόντων του δήμου.

Ήδη βρισκόμαστε στο «νέο έργο θεατές». Οι απειλές έχουν γίνει πράξη με διώξεις σε υπαλλήλους για “αμέλεια ή ατελή εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος”.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι συνεπίκουροι στην βιοτεχνία διώξεων είναι δυστυχώς και συνάδελφοι.

Δυστυχώς βλέπουμε ότι έχει πια δημιουργηθεί “σχολή”, με συναδέλφους να θεωρούν ότι αποποιούμενοι την ευθύνη τους και ενώ διαθέτουν θέση ευθύνης, θα καταφέρουν να επιπλεύσουν στην εύνοια του κάθε αιρετού.

Φθάσαμε στο σημείο, συνάδελφοι να έχουν αξιολογηθεί με το Ν. 4369/16 (και από τον δήμαρχο και από διευθυντή) σαν “σχεδόν άριστοι στα καθήκοντά τους” και λίγους μήνες μετά να καλούνται να απολογηθούν για “ αμέλεια ή ατελή εκπλήρωση υπηρεσιακού καθήκοντος” (εδώ αποδεικνύεται και το δίκιο μας όταν φωνάζαμε για το πόσο πρόχειρη, άδικη και καταχρηστική είναι μια διαδικασία αξιολόγησης στην οποία οι αξιολογητές δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ και από κανένα).

Ένας ιστορικός δήμος όπως ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού «βρίσκεται ακόμη εν ζωή», από την συμβολή όσων αιρετών αγωνιούν για τον τόπο τους και από το φιλότιμο των υπαλλήλων που σε αντίξοες συνθήκες επιτελούν τα καθήκοντά τους. Δυστυχώς όμως, αυτοί ακριβώς οι αιρετοί και υπάλληλοι είναι υπό διωγμό καθώς το κυνήγι μαγισσών στο οποίο έχει εθιστεί η διοίκηση δεν την αφήνει να δει την πραγματικότητα.

Δεν ξέρουμε εάν είναι πλέον αργά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για τους εργαζόμενους προτεραιότητα αποτελεί η εύρυθμη λειτουργία του δήμου και η προσωπική τους ικανοποίηση μέσα από την αποτελεσματική παροχή εργασίας στους δημότες και κατοίκους της περιοχής.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης καταδικάζει και καταγγέλλει τις εκδικητικές, αυταρχικές και αυθαίρετες τακτικές δίωξης των συναδέλφων μέλη του Συλλόγου, από την Δημοτική αρχή του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και καλεί τον Δήμαρχο να σταματήσει κάθε ενέργεια δίωξης.

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Υ.Γ: Επιτρέψτε μας να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος ΔΕΝ έχει καταβάλλει ακόμα τη χρηματική αποζημίωση στους δικαιούχουςγια τα Μέσα Ατομικής Προστασίας της περιόδου 2012-2016, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε με απόφαση του ΔΣ τον Αύγουστο του 2017. Ούτε καν απάντησε στην επιστολή μας και στις προφορικές οχλήσεις μας. Και όμως, πληροφορούμαστε από την “Διαύγεια” ότι ήδη ενταλματοποιήθηκε δαπάνη 10.000 ευρώ που αφορά το ιατρικό συνέδριο (που πραγματοποιήθηκε πριν μια εβδομάδα), ενώ σε εκατοντάδες προμηθευτές του δήμου και αρκετούς συναδέλφους οφείλονται ποσά, πολλά χρόνια τώρα.

 

Μοιραστείτε την είδηση