Συμμετοχή της εταιρίας NAS – Νικόλαος Αδ. Στύλας & ΣΙΑ Ο.Ε. στην έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας Beyond 2022 στην Θεσσαλονίκη

3 Min Read

Η εταιρία μας NAS – Νικόλαος Αδ. Στύλας & ΣΙΑ Ο.Ε. είχε την χαρά να συμμετέχει στην έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας Beyond 2022 στην Θεσσαλονίκη, από 29 Σεπτεμβρίου έως και 01 Οκτωβρίου 2022.

Στην έκθεση η εταιρία μας παρουσίασε στους επισκέπτες του περιπτέρου της το μέλλον της εκπαίδευσης, όπως το έχουμε οραματιστεί, παρέχοντας πλήρη γκάμα εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για εργαστήρια δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναλυτικά, στο πρώτο στάδιο, μέσω εκπαιδευτικών συστημάτων προσομοιώσεων (προσομοιώσεις γραμμών παραγωγής, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, νέων τεχνολογιών, Βιομηχανίας 4.0, έξυπνου σπιτιού, ηλεκτροκίνησης κλπ.) αλλά και με την χρήση νέων μεθόδων διδασκαλίας (όπως η διαδραστικότητα/augmented reality, το σύστημα trial&error και σφαλμάτων/επιδιορθώσεων), οι σπουδαστές/μαθητές αφομοιώνουν πιο εύκολα την θεωρία, κεντρίζοντάς τους το ενδιαφέρον.

Στο δεύτερο στάδιο, αφού μπορέσαμε με επιτυχία να μεταδώσουμε τις γνώσεις και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των σπουδαστών/μαθητών μας, τους δίνουμε τα εφόδια ώστε να πειραματιστούν με μικρορομποτική (STEM, πλακέτες), μικροελεγκτές (Arduino), όργανα ελέγχου, υλικά πληροφορικής και περιφερεια κάπου είναι απαραίτητα (Η/Υ, οθόνες, διαδραστικούς πίνακες, εκτυπωτές, scanners, projectors κλπ), αναλώσιμα αλλά και με βιομηχανικό υλικό, όπως συνδέσμους και καλώδια για τα πειράματα/εφαρμογές τους.

Αφού μεταδώσαμε με επιτυχία τις γνώσεις μας θεωρητικά με τα συστήματα προσομοιώσεων και οι σπουδαστές/μαθητές μας έκαναν την πρακτική & τα πειράματά τους στον εξοπλισμό που τους παρείχαμε, το τρίτο στάδιο είναι η εφαρμογή όλων των παραπάνω που μάθαμε: η υλοποίηση μιας καινοτόμου ιδέας ή ενός νέου project με την βοήθεια των ερευνητικών ή ρομποτικών ομάδων του ιδρύματός μας. Στην έκθεση, είχαμε την χαρά και την τιμή να παρουσιάσουμε το πρώτο αυτόνομο υποβρύχιο ρομπότ από την ρομποτική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σάμο, που ελέγχει σε ιχθυοκαλλιέργειες το δίχτυ που τις προστατεύει για φθορές, ακαθαρσίες κλπ, την ποιότητα του νερού καθώς και τον πληθυσμό των ψαριών μέσω έξυπνων αλγορίθμων. ΠΡΟΣΟΧΗ: το ρομπότ κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από τους σπουδαστές, όχι από έμπειρο προσωπικό που εργάζεται στην βιομηχανία, με το μεράκι και τις γνώσεις τους.

Επίσης, στο περίπτερό μας παρουσιάστηκαν οι σύνδεσμοι της εταιρίας Stäubli για ηλεκτροκίνηση/ηλεκτρικά οχήματα καθώς και λοιπό βιομηχανικό υλικό όπως ειδικά καλώδια, συνδετήρες, αντάπτορες κλπ.

Ο general manager της εταιρίας, κ. Στύλας Αδάμος παρουσίασε στο κοινό της έκθεσης την εταιρίας NAS, καθώς και τα τελευταία project που συμμετέχουμε (όπως το ρομποτικό όχημα για smart agriculture (AGROTOUR) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του έξυπνου συστήματος parking για ΑΜΕΑ στην πόλη της Κοζάνης με την τεχνολογία LoRa).

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες του περιπτέρου μας, τους οργανωτές της έκθεσης και όλους τους συνεργάτες μας (όπως τον κ. Klaus Hohl από την εταιρία ETS Didactic, τον κ. Παρασκευά Κωνσταντίνο από την ομάδα ρομποτικής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την ομάδα Democritus Racing Team από το Πολυτεχνείο Ξάνθης) για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχία της συμμετοχής μας στην έκθεση!

Μοιραστείτε την είδηση