Συμμετοχή του Γυμνασίου Αιανής σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα τη διατροφή

2 Min Read


Το Γυμνάσιο Αιανής ανακοινώνει τη συμμετοχή του κατά την διετία 2018-2020 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus+, Δράση KA229/’Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών’, με τίτλο “FoodEthosCourse – Μάθημα Ηθικής Σχολικής Διατροφής”, το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ.
Η στρατηγική σύμπραξη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με σχολεία – εταίρους από την Ισπανία, την Τουρκία, την Κύπρο και την Σλοβακία, ενώ η Ελλάδα είναι ο συντονιστής όλου του προγράμματος με δύο σχολεία – εταίρους, το Γυμνάσιο Αιανής Κοζάνης και το ΓΕΛ Βελεστίνου.
Στο πολυμερές Project ανταλλαγής μαθητών του Erasmus+, ο κύριος στόχος είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές την υγιεινή διατροφή στο σχολείο. Συγκεκριμένα με αφορμή το έτος 2018 ως Έτος Ευρωπαϊκής Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι μαθητές θα μελετήσουν τη σχολική διατροφή των συμμαθητών τους σε άλλες χώρες, θα μάθουν για παραδοσιακές τροφές της χώρας τους και των άλλων χωρών, συγκρίνοντας το παρελθόν με το παρόν και, ενσωματώνοντάς τα, θα μάθουν να φτιάχνουν υγιεινά γεύματα σε ένα ειδικό μάθημα που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων κι ένα σχολικό συνταγολόγιο.
Η συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και να ανακαλύψουν νέους ενδιαφέροντες τρόπους μελέτης της διατροφής, ένα μάθημα που θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, μέσα στο συνεργατικό, διαπολιτισμικό περιβάλλον ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Ο Διευθυντής
Τζήμκας – Δακής Χρήστος
ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση