Συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας Δ. Κοζάνης σε Συνέδριο στην Κύπρο

2 Min Read

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Κοζάνης συμμετείχε με εισήγηση της Κοινωνικής Λειτουργού και Συντονίστριας του Κέντρου Κοινότητας, σε Συνέδριο με τίτλο «Ανάπτυξη Τοπικών Κοινωνιών μέσω προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής» που πραγματοποιήθηκε στην Λεμεσό, στις 9 & 10 Νοεμβρίου.
Στην εισήγηση του Συνεδρίου αναφέρθηκαν αναλυτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου. Αναπτύχθηκε επίσης ότι, από εδώ οι συμπολίτες μας ενημερώνονται, πληροφορούνται και στηρίζονται σχετικά με προγράμματα, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και την ένταξη τους στο ΤΕΒΑ, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ύδρευσης και ηλεκτρικής ενέργειας, τα Προνοιακά Επιδόματα, το Κοινωνικό Τιμολόγιο Δήμου και Δημοτικών Επιχειρήσεων, την έκδοση κάρτας αλληλεγγύης απόρων δημοτών, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, τη χορήγηση παροχής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τη χορήγηση εφάπαξ ειδικού βοηθήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, την ενημέρωση για νέες θέσεις εργασίας και προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.
Τέλος, μέσα από το Κέντρο, οι πολίτες ενημερώνονται και παραπέμπονται στα προγράμματα των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Κοζάνης, όπως το Κοινωνικό Συσσίτιο, το ΚΔΑΠ-μεΑ, το ΚΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΗ, τα Βοήθεια στο Σπίτι, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, τον Συμβουλευτικό Σταθμό Κακοποιημένων Γυναικών, τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, τις δομές του ΟΑΠΝ και λοιπές υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής, αλλά και υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.
Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο τοπικό σημείο αναφοράς και σημείο επαφής των πολιτών της Κοζάνης με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση τους με όλα τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Παρέχονται επίσης υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής, συμβουλευτικής στήριξης και ψυχολογικής υποστήριξης.
Η δράση του εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτ. Μακεδονία 2014 – 2020» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στελεχώνεται από 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς και 1 Ψυχολόγο.

Διεύθυνση: Αργυροκάστρου 13
Τηλ επικοινωνίας: 2461028120

- Advertisement -

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης

Γεώργιος Σιαμπανόπουλος

Μοιραστείτε την είδηση