Συμβολική διαμαρτυρία στον Πολύμυλο απο τους εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ- “Θα είμαστε εδώ μέχρι να δικαιωθούμε” τονίζουν

3 Min Read

Με συνθήματα “κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ” και “δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε” οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έκαναν το πρωί της Παρασκευής παράσταση διαμαρτυρίας στα διόδια του Πολυμύλου, ζητώντας την αναστολή της τροπολογίας και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν συνάντηση την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά και τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.
Ο Νικόλαος Κάκκος, εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, από την Ιεροπηγή της Καστοριάς, ανέφερε ότι “είμαστε όλοι εδώ και θα μείνουμε εδώ. Κύριε Γεραπετρίτη, ευχαριστούμε που μας δεχθήκατε χθες και που κατανοήσατε το πρόβλημα μας. Η Κοζάνη, τα Σέρβια και η Καστοριά δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται εναντίον της απαίσιας τροπολογίας που φέρατε και ενάντια σε όλα όσα κάνατε εις βάρος εργαζομένων, εργολάβων, των αυτοκινητιστών και των μεταφορεών”.
Όπως επισήμανε ο κ. Κάκκος “όλοι είναι απλήρωτοι και κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους. Πρέπει να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και οι τρέχουσες οφειλές. Θέλουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ”.
Όπως ενημέρωσε ο ίδιος “ο κ. Γεραπετρίτης φαίνεται να κατανοεί πλέον το τι συμβαίνει” και υποσχέθηκε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, αφού συζητήσει το θέμα με τους κ. Χατζηδάκη και Σταϊκούρα”.
“Περιμένουμε τις θετικές εξελίξεις. Θα είμαστε εδώ μέχρι να δικαιωθούμε. Θέλουμε τα χρήματά μας” κατέληξε ο κ. Κάκκος.
Από την πλευρά του ο Λουκάς Ζαρογιάννης, από τα Σέρβια, τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχίζονται, όσο δεν ικανοποιείται το αίτημα για αναστολή της τροπολογίας, καταβολή των δεδουλευμένων και διασφάλιση των θέσεων εργασίας. “Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με την τροπολογία αυτή δεν λαμβάνεται μέριμνα και οδηγούνται 400 οικογένειες άμεσα στην ανεργία και η τοπική οικονομία στη χρεοκοπία” είπε ο κ. Ζαρογιάννης.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση άρση της τροπολογίας και τονίζουν ότι συμβολικά και ειρηνικά διεκδικούν τα αιτήματά τους, ενώ θέλουν τον κόσμο δίπλα τους. “Διεκδικούμε το μέλλον μας. Το θέμα είναι πολύ σοβαρά” καταλήγουν.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη στο λιγνιτωρυχείο στην Ιεροπηγή Καστοριάς ενώ στα Σέρβια έγινε γενική απεργία και εργαζόμενοι έκαναν συμβολική κατάληψη στη «Υψηλή Γέφυρα Σερβίων».

Μοιραστείτε την είδηση