Συναντήσεις με ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΑΜΕΑ στο πρόγραμμα της Όλγας Μαρκογιαννάκη

3 Min Read

Συνεχίζει τις περιοδείες της η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Όλγα Μαργογιαννάκη, η οποία καθημερινά προσπαθεί να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας και να συζητήσει με ανθρώπους της υπαίθρου.

Ταυτόχρονα συζητά και με φορείς της κοινωνίας για να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα τους και να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα για τα όσα αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

- Advertisement -

Πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τον συνυποψήφιό της για την ευρωβουλή Γιάννη Βαρδακαστάνη, πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΑΜΕΑ Βασίλη Κούτσιανο. Η συζήτηση έγινε για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία, που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τις αναγκαίες πολιτικές για μια Ευρώπη της συμπερίληψης της κοινωνικής δικαιοσύνης της ισότιμης μεταχείρισης.

Συνάντηση είχε και με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, με τον οποίο συζητήθηκαν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, όπως η περιορισμένη ρευστότητα και τα χαμηλά ταμειακά διαθέσιμα, η αύξηση του κόστους της ενέργειας καθώς και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

«Γιατί μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει, όμως η διάχυση της οικονομικής ευφορίας δεν μοιράζεται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Και κυρίως δεν φτάνει στους μεσαίους, τους μικρούς και τους πολύ μικρούς επιχειρηματίες, αυτούς δηλαδή που σηκώνουν το μεγάλο βάρος κρίσης. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσα από νέες πρωτοβουλίες για τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της χώρας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή όμως εκλογές δεν έχουμε μόνο για την Ευρωβουλή αλλά και για το ΤΕΕ, η κ. Μαρκογιαννάκη συμμετείχε σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών στην Θεσσαλονίκη. «Το βασικό διακύβευμα των φετινών εκλογών στο ΤΕΕ, οι οποίες και συμπίπτουν με τα 100 χρόνια λειτουργίας του Επιμελητηρίου είναι να ξαναθυμηθεί το ρόλο του ως θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας. Να προστατεύσει και να θωρακίσει τα μέλη του, να εμπνεύσει με τις πρωτοβουλίες του και να είναι στην πρωτοπορία με το επιστημονικό του έργο. Η ενίσχυση των δυνάμεων της ΔΗΣΥΜ θα ενισχύσει στην πράξη το ρόλο και την αποστολή του κλάδου γενικότερα και το επάγγελμα όλων μας ειδικότερα» επεσήμανε η κ. Μαρκογιαννάκη.

Μοιραστείτε την είδηση