Συνάντηση Δημάρχου Βοΐου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για το φυσικό αέριο

2 Min Read

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος για το θέμα ένταξης του Δήμου Βοΐου στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΥΠΡΑ Χρήστος Λυσσαρίδης.
Ο Δήμαρχος Βοΐου ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε ο Δήμος Βοΐου να μην βρεθεί εκτός του σχεδιασμού των περιοχών που προγραμματίζεται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος «ο Δήμος Βοΐου ανήκει στους Δήμους με τη μεγαλύτερη ανεργία. Η ενεργειακή απομόνωση του Δήμου θα επιφέρει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες και θα στερήσει από τις επιχειρήσεις της περιοχής οικονομικά οφέλη, δημιουργώντας ταυτόχρονα αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των περιοχών με φυσικό αέριο».
Η ενδεχόμενη ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο Βοΐου θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τις δημοτικές εγκαταστάσεις και θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν από την χρήση φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό του ρόλο στην οικονομία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
Ο Περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης είδε θετικά το αίτημα του Δήμου Βοΐου και ανέφερε ότι θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες ώστε να αναπτυχθεί το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου και στο Βόιο στο προσεχές μέλλον.

Μοιραστείτε την είδηση