Συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Περιοχής Βαθυλάκκου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

3 Min Read

Σήμερα Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Περιοχής Βαθυλάκκου εκπαιδευτική συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών των ευρωπαϊκών σχολείων που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2016- 2017 και 2017 – 2018 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Werte wagen – Partizipation in unserer Stadt» στο οποίο συμμετέχει το Δ.Σ. Περιοχής Βαθυλάκκου ως εταίρος. Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα παρακάτω σχολεία:
1. Ganztagsförderschule Ernst-Hansen-Schule, Europaschule O.W.L.,
Bielefeld, Γερμανία.
2. Bundesrealgymnasium – BRG Wels Wallererstraße, Wels, Αυστρία.
3. Osnovna Sola Strocja vas, Ljutomer, Σλοβενία.
4. Zakladna skola svätych Cyrila a Metoda, Koyice, Σλοβακία
5. Colegio Santo Domingo de Guzman, Aranda de Duero, Ισπανία.
Μετά τη θερμή υποδοχή των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών αποστολών από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δ.Σ. Περ. Βαθυλάκκου – για το καλωσόρισμα προσφέραμε στους καλεσμένους μας ελληνικό καφέ και λουκούμι ακολούθησε ένα ως συνώνυμο μίας ελληνικής συνήθειας – πρόγραμμα εκδηλώσεων, θεατρικής παράστασης, παρουσιάσεων, και καλλιτεχνικών εργαστηρίων – Art Workshops (μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν από κοινού σε εργαστήριο κατασκευής της βαλίτσας του μετανάστη).
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης κ. Γκαμπούρας, ο Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Καλλιανιώτης, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ,Φίλιου και εκ μέρους του Δήμου Σερβίων Βελβεντού ο Πρόεδρος της Σχολ. Επιτροπής του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού κ. Παπαστέριος.
Η πέμπτη μας συνάντηση είχε ως κύριο άξονα την αποτίμηση και τον περαιτέρω αποσαφηνισμό των διαφόρων παραμέτρων του προγράμματος, τον προγραμματισμό – καθορισμό των επιμέρους εργασιών κατά το δεύτερο έτος υλοποίησής του, αλλά και του γενικότερου πλαισίου δράσεων της διακρατικής μας ομάδας για τη προώθηση και τη διάδοσής του.
Το πρόγραμμά μας έχει θέμα τις κοινές αξίες που χαρακτηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και είναι σημαντικό για κάθε κάτοικο και πολίτη της Ε.Ε. – και άρα και για τις μαθήτριες/τους μαθητές μας – να γνωρίζουν τις αξίες πάνω στις οποίες βασίζεται η Ε.Ε. σήμερα, ποιες αξίες την χαρακτηρίζουν και ποια ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κοζάνη , οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από την Ευρώπη θα επισκεφτούν τα ιστορικά μνημεία της πόλης μας, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, το Ιστορικό-Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο της Κοζάνης και θα γευτούν τα τοπικά μας εδέσματα Μουσείο Βασιλικών
Επίσης, προγραμματίζεται επίσκεψη στο Τάφων της Βεργίνας και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.
Η επόμενη διακρατική συνάντηση προγραμματίσθηκε να γίνει τον Απρίλιο του 2018 στην Ισπανία με οικοδεσπότη το ισπανικό σχολείο. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: www.schuleimfocus.eu και στην ιστοσελίδα μας dim-vathyl.koz.sch.gr

Μοιραστείτε την είδηση