Συνάντηση Μαγγιρίδη στο υπουργείο Εσωτερικών για τα αδέσποτα

2 Min Read

Το θέμα των αδέσποτων στον Δήμο Κοζάνης ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης μεταξύ του αρμόδιου αντιδημάρχου Μίλτου Μαγγιρίδη με την ειδική γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών Μαριάνθη Δημοπούλου. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα στην Αθήνα και διήρκησε περίπου 1μιση ώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης, τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν το νέο νομοθετικό πλαίσιο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς και τα προβλήματα εφαρμογής που έχουν προκύψει στην πράξη, οι αιτίες του μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην ελληνική επικράτεια και το εύρος του προβλήματος της στο Δήμο Κοζάνης, καθώς και οι δυνατότητες στήριξης από το αρμόδιο Υπουργείο, σε επίπεδο χρηματοδότησης προγραμμάτων, στείρωσης ζώων συντροφιάς.

- Advertisement -

Ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Μίλτος Μαγγιρίδης παρουσίασε στην κ. Δημοπούλου το προσχέδιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Κοζάνης για την διαχείριση και προστασία των ζώων συντροφιάς, το προσχέδιο του Κανονισμού Λειτουργίας του ενδιαιτήματος αδέσποτων ζώων, τον σχεδιασμό για τη λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου, την προμελέτη της κατασκευής του νέου σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή του αγίου Ελευθερίου και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την εφαρμογή νόμου για το θέμα. Η ίδια δήλωσε πως θα επισκεφθεί την περιοχή για να δει από κοντά αυτά που ο δήμος κάνει στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.

 

Μοιραστείτε την είδηση