Συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Κίνησης και ντόπιων καλλιτεχνών σχετικά με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

2 Min Read

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 31-5-2020  συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» και των Γεωργία Αλεξανδρίδη ηθοποιό, Μαρία Βαρδάκα σκηνοθέτιδα – θεατρολόγο, Φώτη Τσοτουλίδη ηθοποιό και Στέλιο Χλιαρά ηθοποιό – σκηνοθέτη. Η συνάντηση έγινε με αφορμή τις  επιστολές της νεοσύστατης ομάδας  επαγγελματιών ηθοποιών-σκηνοθετών της Κοζάνης  για θέματα πολιτισμού, αλλά και την ανοιχτή επιστολή των 86 καλλιτεχνών προς το ΔΗΠΕΘΕ με ζητούμενο την διαφάνεια στη διαδικασία της προκήρυξης καλλιτεχνικού διευθυντή.

Συζητήθηκαν   θέματα σχετικά με την καλλιτεχνική δημιουργία, τον ρόλο του ΔΗΠΕΘΕ   και την ενίσχυση των ντόπιων επαγγελματιών καλλιτεχνών.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά :

  • στα εργασιακά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες της πόλης σε σχέση το ΔΗΠΕΘΕ, όπως:

– στην ποσόστωση συμμετοχής ντόπιων ηθοποιών/σκηνοθετών στις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ σε ποσοστό 50% τουλάχιστον

– στην  επαγγελματική σχέση μεταξύ των συμβασιούχων ηθοποιών και του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (5μηνα συμβόλαια, 100% συμμετοχή επαγγελματιών, κ.α.)

– στην  ανάγκη υπογραφής από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης της συλλογικής σύμβασης εργασίας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

  • στη χρήση της έκτακτης επιχορήγησης του ΔΗΠΕΘΕ από το Υπουργείο Πολιτισμού
  • στη διαδικασία πρόσληψης του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
  • στην πολιτιστική πολιτική του ΔΗΠΕΘΕ σε σχέση με τις ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης και την υποστήριξή τους
  • στη δημιουργία μητρώου ντόπιων επαγγελματιών καλλιτεχνών διαφόρων ειδικοτήτων

Εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης εκφράστηκε η διάθεση συνεργασίας και προώθησης των παραπάνω θεμάτων  στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της με στόχο την στήριξη του καλλιτεχνικού κόσμου της περιοχής.

Επίσης εκφράσθηκε η διαχρονική διάθεση της Δημοτικής Κίνησης για την ανάδειξη του πολύτιμου πολιτιστικού δυναμικού της περιοχής και ειδικά του ΔΗΠΕΘΕ, λόγω του ιδιαίτερα σημαντικού  ρόλου του στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Δήμου Κοζάνης και γενικότερα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και για την προστασία των αξιοκρατικών και  διαφανών διαδικασιών που θα πρέπει να διέπουν όλες  τις πράξεις του .

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις»

 

Μοιραστείτε την είδηση