Συνάντηση Π. Βρυζίδου με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θ. Λιβάνιο

2 Min Read

Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θεόδωρο Λιβάνιο συνάντησε η βουλευτής της Ν. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, σχετικά με τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η κα Βρυζίδου αναφέρθηκε στον τοπικό τύπο, στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια και στα ραδιόφωνα, στις ενημερωτικές ιστοσελίδες (site) και στις εφημερίδες της ΠΕ Κοζάνης, λέγοντας ότι πολλοί καλοί  δημοσιογράφοι, επί σειρά ετών στην πρώτη γραμμή, ενημερώνουν τους πολίτες, καθώς είναι γνώστες των θεμάτων, αλλά και των προβλημάτων της περιοχής και ο ρόλος τους ήταν καθοριστικός, τόσο στην ενημέρωση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για τη διαμόρφωση του σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής, με ανάδειξη ιδεών και προτάσεων, τόσο τα τελευταία χρόνια, όσο και σήμερα, που το χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο.

Η κα Βρυζίδου ζήτησε συμμετοχή όλων των περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών, εφημερίδων, ραδιοφώνων και ενημερωτικών ιστοσελίδων στην καμπάνια του εμβολιασμού, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες καμπάνιες Εθνικής σημασίας.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τη Βουλευτή, ότι συμφωνεί με τις προτάσεις, που έτσι κι αλλιώς είναι μέσα στις προθέσεις της Κυβέρνησης, και οι πρώτες πρωτοβουλίες θα εκδηλωθούν εντός των ημερών.

Επίσης αναμένεται άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για τα εξής θέματα:

α) Κατάργηση του φόρου τηλεόρασης 5% και του φόρου κινηματογράφου 1,5% για τα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια.

β) Ανάληψη από πλευράς της πολιτείας του βάρους των οφειλών των περιφερειακών εφημερίδων προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΟΔΕΑΠ), για το χρονικό διάστημα από το 2017 μέχρι και  σήμερα,  καθώς και

γ) Σχεδιασμός τριετίας για την ενίσχυση περιφερειακών εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών στο πνεύμα των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μοιραστείτε την είδηση