Συνάντηση στο Φανάρι, του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη, με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

2 Min Read


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, για το 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τον Γιώργο Θεοτοκά, που διοργάνωσε το Ζωγράφειο Λύκειο, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, επισκέφτηκε στο Φανάρι, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Στην συνάντηση, ο βουλευτής μετέφερε τις ευχές του προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και ενημερώθηκε για ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζοντας την σημασία του έργου του Πατριαρχείου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πάγια συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας στο έργο του και ζήτησε να συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η στήριξη αυτή προκειμένου να ανταπεξέλθει στη σημαντική αποστολή του.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσωπικότητα εξέχουσα, με σημαντικές ιδέες και προτάσεις, επανέλαβε τις πρωτοποριακές θέσεις του για τις σχέσεις Ανατολικής και Δυτικής εκκλησίας και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Φανάρι.
Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα της ομογενειακής παιδείας και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυσή τους.
Λίγο αργότερα ο Θέμης Μουμουλίδης, συνοδευόμενος από τον ακόλουθο του Προξενείου της Κωνσταντινούπολης για θέματα παιδείας κ. Σταύρο Γιωλτζόγλου, επισκέφτηκε την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Θέμης Μουμουλίδης
Σκηνοθέτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Μέλος Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών, Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση