Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας με το Δ.Σ. του συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας

1 Min Read

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου μεταξύ κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, της υποψηφίας Δημάρχου Εορδαίας Αντωνίας Χόλμπα και του ΔΣ του συλλόγου καρκινοπαθών Εορδαίας στα γραφεία του συλλόγου.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των καρκινοπαθών, οι σημαντικές καθυστερήσεις στην εξεύρεση λύσεων όπως πχ τον διορισμό μόνιμων ογκολόγων ιατρών, την υποστελέχωση του τμήματος χημειοθεραπείας του ΓΝ Πτολεμαΐδας, τα γενικότερα προβλήματα της υγείας της περιοχής μας.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης υπήρξε δέσμευση ότι θα τεθούν τα ζητήματα αυτά στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο με αίτημα για κινητοποιήσεις, όπως και ότι θα κατατεθεί εκ νέου ερώτηση στη βουλή μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ.

Η υπόθεση της υγείας είναι υπόθεση όλου του λαού. Η υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, αλλά κοινωνικό αγαθό, δημόσιο και δωρεάν, που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτή όλοι απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια. Απαιτείται συστράτευση όλων των μαζικών φορέων, σωματείων, συλλόγων προκειμένου να διεκδικηθούν άμεσα η στελέχωση και η χρηματοδότηση.

Μοιραστείτε την είδηση