Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με την πρέσβη της Αυστρίας Hermine Poppeller

1 Min Read

Συνάντηση με την πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η πρέσβης αναφέρθηκε στο λόγο της επίσκεψής της, επισημαίνοντας πως το ενδιαφέρον της προσέλκυσε η μετάβαση της περιοχής στην απολιγνιτοποίηση, ενώ επέδειξε ιδιαίτερο  ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

- Advertisement -

Ο κ. Μαλούτας ενημέρωσε την κ. Poppeller για τον σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση και την εξοικονόμηση ενέργειας (Virtual Net Metering), ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προτάσεις ΣΔΙΤ αλλά και την πρόθεση συμμετοχής της Κοζάνης στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση της πρέσβη για τον διαγωνισμό ιστορίας που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης και βρίσκεται σε εξέλιξη, με έπαθλο ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών στη Βιέννη. Η εθιμοτυπική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Μοιραστείτε την είδηση