Στην Κοζάνη βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη- «Φανατικά αντίθετη» στον Κλεισθένη

3 Min Read

Στην περιοχή βρέθηκε χθες η βουλευτής Α΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη. Η κα Μπακογιάννη αρχικά επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κοζάνης, όπου είχε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με το Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη παρουσία στελεχών της δημοτικής αρχής αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.
Η συζήτηση περίστραφηκε κυρίως από το θέμα της μετάβασης της περιοχής σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο καθώς και σε θέματα αυτοδιοίκησης.
Ειδικά για τον «Κλεισθένη», τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση η κα Μπακογιάννη τόνισε πως είναι «φανατικά αντίθετη» καθώς «θα οδηγήσει σε απόλυτη αδράνεια και σε συναλλαγή την αυτοδιοίκηση».
Η κα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε επίσης πως η Ν.Δ. θα καταργήσει τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση όποτε γίνει κυβέρνηση.
Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ δήλωσε την ανησυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα της ενέργειας, κάνοντας λόγο για βιαστικές πωλήσεις χωρίς σχέδιο, που δημιουργούν άγχος στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Αναφερόμενη στον λιγνίτη είπε ότι και στο μέλλον αν και μειούμενος στο ενεργειακό μίγμα θα συνεχίσει να προσφέρει στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας. «Δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην μεταλιγνιτική περίοδο» σημείωσε.
Μίλησε επίσης για αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να λάβει η ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας και περιέγραψε το σχέδιο της ΝΔ για το μέλλον της περιοχής, που θα περιλαμβάνει «ποιοτικό πρωτογενή τομέα, μια υγιή και αναπτυσσόμενη μεταποίηση, την αύξηση των εξαγωγών, την καινοτομία καθώς και την αύξηση του τουρισμού» γιατί όπως είπε «η περιοχή αν και όμορφη αδικείται παράφορα».
Λίγο αργότερα η κα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το ΕΒΕ Κοζάνης όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του και όπου τόνισε την ανάγκη για επενδυτικές πολιτικές που θα δημιουργήσουν υγιείς θέσεις εργασίας .
Η κα Μπακογιάννη βρέθηκε και στη Σιάτιστα όπου πραγματοποίησε επίσκεψη σε Μονάδα Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων, ενώ  την υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βοιου Δημήτριος Λαμπροπουλος στο Δημαρχείο και στη συνέχεια μετέβησαν στο Λοφο του Υπολοχαγου Καπιτσινη όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο πεσόντων και κατάθεση στεφάνου από την κ. Μπακογιάννη. Το 2005 η κ Μπακογιαννη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιάτιστας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σιάτιστας .
Με πληροφορίες ΑΠΕ Σπ. Κουταβάς-ΕΡΤ Αντ. Μαυρίδης

Μοιραστείτε την είδηση