Συνάντηση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης με αντιπροσωπεία γονέων και Προέδρους των ΤΚ Ελλησπόντου

2 Min Read

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6-12-2021 στην Κοιλάδα μεταξύ του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» Χάρη Κουζιάκη και αντιπροσωπείας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ελλησπόντου και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ακρινής, Κοιλάδας και Καπνοχωρίου. Η συνάντηση αφορούσε την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την μετακίνηση των μαθητών του δημοτικού Σχολείου Ακρινής και του Γυμνασίου Καπνοχωρίου στην Κοζάνη για την διενέργεια των υποχρεωτικών rapid tests.

Η αντιπροσωπεία των γονέων αλλά και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων εξέφρασαν την μεγάλη τους ανησυχία  και προβληματισμό για το ότι μετά την αύξηση των κρουσμάτων covid-19 οι μαθητές των προαναφερθέντων σχολείων είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, να μεταβαίνουν στην Κοζάνη έως και 3 φορές την εβδομάδα για να υποβάλλονται στον απαραίτητο έλεγχο covid στον EΟΔΥ. Να σημειωθεί ότι η μετακίνηση γίνεται με σοβαρή οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών αφού δεν υπάρχει τακτική σύνδεση αστικής συγκοινωνίας με τα χωριά του Ελλησπόντου αλλά και με σημαντικό χάσιμο χρόνου για τους μαθητές και τους γονείς τους από τις εκπαιδευτικές και άλλες υποχρεώσεις τους αντίστοιχα.

Από την μεριά του ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης δεσμεύθηκε για την διενέργεια όλων των απαραίτητων ενεργειών, στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων του, έτσι ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση που θα πληροί τις υγειονομικές απαιτήσεις και θα ικανοποιεί μαθητές, γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα. Στόχος είναι να σταματήσει αυτή η άδικη επιβάρυνση αλλά και διάκριση μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Κοζάνης και γενικότερα κέντρου και περιφέρειας ακόμη και στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί και άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης και η λύση που θα πρέπει να βρεθεί οφείλει να είναι άμεση και να αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για να προστατευθεί η υγεία των μαθητών, η εκπαιδευτική διαδικασία και να εκλείψει η οικονομική και χρονική επιβάρυνση των κατοίκων στα χωριά μας.

Κοζάνη 7/12/2021

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

Μοιραστείτε την είδηση