Συνάντηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

2 Min Read

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, συναντήθηκε χθες με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης οι Πρωτούλης Γιάννης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Σκιαδιώτης Γιώργος, μέλος του Τμήματος για την Εργατική και Συνδικαλιστική δουλειά της ΚΕ. Εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ, στη συνάντηση συμμετείχαν, οι Αδαμίδης Γιώργος, Καρράς Αντώνης, Μαστρολέων Ηλίας, Σιουτζιούκης Αλέξανδρος, Βαρσάμης Κωνσταντίνος.
Οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ παρουσίασαν τις διαφωνίες τους στο Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης, «Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και εκσυγχρονισμός των ΑΠΕ» και κυρίως σε ότι αφορά τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της μείωσης των μισθών, μέσω της κατάργησης της επιδότησης του ρεύματος, που ίσχυε μέσω ΣΣΕ, την ανισότητα στις αμοιβές, τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για τη στήριξη της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ κ.α.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ, έχοντας τη συνολική του θέση για κρατικό φορέα ηλεκτρικής ενέργειας, στα πλαίσια του συνολικότερου προγράμματος κοινωνικοποίησης των βασικών μέσων παραγωγής, στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και διεκδικεί μέσα και έξω τη βουλή τα εξής:
– Να μην προχωρήσει καμιά περαιτέρω ιδιωτικοποίηση στον κλάδο της ενέργειας (ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΑ). Αποκλειστικά κρατικοί ενιαίοι φορείς, που ως λαϊκοί περιουσία θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες,
– Άμεσα να προσληφθούν οι εργαζόμενοι που εργάζονται μέσω εργολάβου. Κατάργηση όλων των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη σύγχρονα δικαιώματα.
– Καμία πώληση-κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ορυχείων και ορυκτού πλούτου.
– Να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα και αέριο. Ρεύμα και φυσικό αέριο, φθηνά για το λαό.
– Υπογραφή και εφαρμογή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους. Ανάκτηση των απωλειών. Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Καμία άμεση ή έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων για εργαζομένους και συνταξιούχους (μειωμένο τιμολόγιο).

Μοιραστείτε την είδηση