Συνάντηση του Γιάννη Θεοφύλακτου με μέλη του Συλλόγου “ΑΞ.Ι.Α.”

2 Min Read

Με μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων “ΑΞ.Ι.Α.” (Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη) συναντήθηκε στο πολιτικό του γραφείο στην Πτολεμαΐδα ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.
Τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων έθεσαν το πάγιο αίτημά τους για τροποποίηση/βελτίωση του άρθρου 12 ν. 4387/2016 και ανέλυσαν τον αγώνα τους για την άρση των ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης της σύνταξης χηρείας, για την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50 στο 70% και για ίση αντιμετώπιση του επανϋπολογισμού των συντάξεων ήδη θανόντων συνταξιούχων.
Ο Βουλευτής κ. Θεοφύλακτος δέχθηκε ότι τα αιτήματα του Συλλόγου “ΑΞ.Ι.Α.” είναι εν γένει δίκαια και ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους για βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.
“Ιδιαίτερα στην περιοχή μας”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, “το ζήτημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, λόγω των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας που επικρατούν στα εργοτάξια της ΔΕΗ Α.Ε., αλλά και λόγω ασθενειών του εργατικού δυναμικού σε νεαρές ηλικίες”.
“Πρόκειται για μία ντροπιαστική ρύθμιση που ήταν μία σκληρή απαίτηση των δανειστών”, κατέληξε ο κ. Θεοφύλακτος, “επειδή ακριβώς η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν μία κατεστραμμένη οικονομικά χώρα και εξόχως ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία”.
“Κι ενώ Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ μας έβαλαν στα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλαν από τα μνημόνια και και τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πλεονασματικά. Συνεπώς, τέτοιες ανάλγητες κοινωνικά ρυθμίσεις πλέον μπορούμε και πρέπει να τις επαναδιαπραγματευτούμε”.

Μοιραστείτε την είδηση