Συνάντηση του Μίμη Δημητριάδη με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας

2 Min Read

Συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Μαΐου ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Μίμης Δημητριάδης, με τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Παυσανία Παπαγεωργίου , τη Διεθύντρια του γραφείου του Υπουργού κ. Νίκη Μουτζούρογλου και συμβούλους του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις με δημιουργικό και προωθητικό τρόπο μέσα σε ένα κλίμα θετικό κλίμα κατανόησης.
Συγκεκριμένα, τέθηκαν τα ζητήματα των επικείμενων αλλάγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την διοικητική αναβάθμιση της παρεχομενης εκπαίδευσης.
Καθώς και εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τη δια βίου μάθηση. Γενικότερα ανέλυσαν ζητήματα που αφορούν την τοπική εκπαιδευτική καθημερινότητα.
Τη συζήτηση απασχόλησαν οι αλλαγές για το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου και η οργάνωση ενός διεισδυτικότερου διαλόγου για την αποτελεσματικότερη νομοθετική τεκμηρίωση.
Επίσης, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της σύστασης κλάδων των οργανικών θέσεων διδακτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αφορούν ειδικότητες όπως αυτή της πληροφορικής, της γαλλικής και γερμανικής γλώσσας, και των καλλιτεχνικών μαθημάτων. Όπου συμφωνήθηκε από όλους με σαφήνεια πως επιτέλους αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό. Δηλαδή σύντομα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οριστικής επίλυσης ενός προβλήματος που απασχολεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γεγονός για το οποίο δεσμέυτηκαν οι υπεύθυνοι. Επομένως, θα πρέπει να υπογραφεί άμεσα η συγκεκριμένη ρύθμιση που θα δώσει τέλος στην αγώνία όλων αυτών των ανθρώπων και θα επιλύει ταυτόχρονα χρονίζοντα λειτουργικά προβλήματα της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Αποδεικνύοντας με απλό και ξεκάθαρο τρόποπως το Υπουργείο εργάζεται με συνέπεια και ανταποκρίνεται με ευθύνη στα ανάγκες των καιρών και του κόσμου της εκπαίδευσης.

Μοιραστείτε την είδηση