Συνάντηση του Πάρι Κουκουλόπουλου με τη Διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Μακεδονίας μετά την απολιγνιτοποίηση

2 Min Read

Συνάντηση με θέμα τις αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Μακεδονία μετά την απολιγνιτοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κοζάνης το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου 2020 μεταξύ του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κοζάνης και του πρώην Βουλευτή και πρώην Δημάρχου Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλου. Ο κ. Κουκουλόπουλος ενημέρωσε τη Διοίκηση και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για την πρότασή του που αφορά την επόμενη μέρα, σύμφωνα με την οποία η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει προπύργιο ενεργειακής δημοκρατίας με καθολική εφαρμογή του «Εξοικονομώ» στα 80.000 κτίρια της Περιφέρειας, καθιστώντας όλους τους κατοίκους της αυτοπαραγωγούς. Όπως ανέφερε ο πρώην Βουλευτής «Είναι μια εμβληματική πρόταση που δημιουργεί οικονομίες κλίμακας σε κάθε νοικοκυριό, δίνει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση και αναβαθμίζει το ενεργειακό brand name της περιοχής που μπαίνει έτσι στην πρωτοπορία των ενεργειακών αλλαγών. Πρόκειται ουσιαστικά για πιλοτική εφαρμογή που επιβάλλεται να επεκταθεί παντού, δεδομένου ότι η πλήρης απανθρακοποίηση απαιτεί ανάπτυξη 30 GW ΑΠΕ στη χώρα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Νίκος Σαρρής ενημέρωσε τον κ. Κουκουλόπουλο ότι το Επιμελητήριο έχει ήδη ξεκινήσει ένα κύκλο επαφών με πολιτικούς παράγοντες, φορείς, επιχειρηματίες και μέλη του, ώστε να καταρτιστεί μία ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις επενδυτικές δυνατότητες, όσο και τα προβλήματα και τις προτάσεις του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Μοιραστείτε την είδηση