Συνάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Βοΐου, Λάζαρου Γκερεχτέ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Τουρλιδάκη

2 Min Read

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνη Τουρλιδάκη, συναντήθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου, Λάζαρος Γκερεχτέ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα με απώτερο στόχο την αμοιβαία και επωφελή συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το Δήμο.

- Advertisement -

Ο κ. Γκερεχτές αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει στην αξιοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και στη δημιουργία περιβάλλοντος προσέλκυσης νέων επιχειρηματιών δίνοντάς τους τα απαραίτητα κίνητρα προκειμένου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με startup επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων, εκτενής λόγος έγινε για την προοπτική δημιουργίας και λειτουργίας μεταπτυχιακών προγραμμάτων ειδίκευσης σε τομείς όπως η αειφόρος ανάπτυξη, η πολιτισμική κληρονομιά, η ανάπτυξη των ορεινών όγκων και η έρευνα και εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων όπως η τηλεθέρμανση.

Η βασική προϋπόθεση των τμημάτων αυτών των θα είναι η παραμονή των φοιτητών σε πόλεις και χωριά του Δήμου Βοΐου. Επιπρόσθετα, το αντικείμενο της εκπόνησης των μεταπτυχιακών διατριβών θα πρέπει να σχετίζεται άμεσα με ζητήματα των περιοχών διαμονής τους κατά το πρότυπο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το οποίο εδώ και χρόνια «υιοθετεί» μια ορεινή περιοχή της Ηπείρου, και χρηματοδοτεί μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε φοιτητές που διαμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους στην Ήπειρο, και εκπονούν διατριβές με στόχο την ενίσχυση των προοπτικών των τοπικών κοινωνιών.

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές μέλλον, ενόψει και των εξελίξεων στη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ.

Μοιραστείτε την είδηση