Συναυλία της παραδοσιακής χορωδίας και του συνόλου κρουστών στην Αίθουσα Τέχνης

2 Min Read

Την επίσημη πρώτη της έκανε το βράδυ της Πέμπτης στην Αίθουσα Τέχνης η παραδοσιακή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, υπό τη διεύθυνση του δασκάλου βυζαντινής μουσικής Βασίλη Δόντσιου και συνοδευόμενη από το σύνολο κρουστών ενηλίκων «Συνωμοσία κρουστών», υπό τη διεύθυνση του Σάκη
Κουκουμπέση.«Η χορωδία αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν το παραδοσιακό τραγούδι και έχουν μεράκι. Είναι μια χορωδία ανοιχτή σε όλο τον κόσμο, καθώς το μόνο που απαιτείται ως προϋπόθεση είναι να θέλουμε να  τραγουδάμε» δήλωσε ο δάσκαλος της χορωδίας Βασίλης Δόντσιος.

Στην προσπάθεια εξέλιξης της μουσικής παιδείας που προσφέρει το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης αναφέρθηκε ο διευ-
θυντής του Γιώργος Τζούκας, επισημαίνοντας πως «η παραδοσιακή μουσική βρίσκεται στα βιώματα όλων μας και έχει μια τόσο πλούσια παράδοση που αποτελεί πηγή έμπνευσης».
Μιλώντας για το σύνολο κρουστών ο Σάκης Κουκουμπέσης ανέφερε ότι ιδρύθηκε εδώ και τρία χρόνια και ήδη μετρά αρκετές εμφανίσεις.
Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση και απόλαυσε τα πλούσια ηχοχρώματα που τόσο η παραδοσιακή χορωδία, όσο και το σύνολο κρουστών προσέφεραν.
Μάλιστα, όπως προανήγγειλε ο διεθυντής του Ωδείου Γ. Τζούκας τις επόμενες ημέρες θα γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις στο κλίμα και στην ατμόσφαιρα των ημερών.
Είναι εξάλλου κάτι που η πόλη χρειάζεται και αγκαλιάζει, όπως δείχνει η συμμετοχή ως τώρα στις εκδηλώσεις του Ωδείου.

Μοιραστείτε την είδηση