Συνδέονται με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας τα δυο φωτοβολταϊκά της ΔΕΥΑ Κοζάνης-Στα 139.128 ευρώ η προσφορά του ΔΕΔΔΗΕ που έγινε αποδεκτή

2 Min Read

Στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας «μπαίνουν» το επόμενο διάστημα τα δυο φωτοβολταϊκά της ΔΕΥΑ Κοζάνης ισχύος 500kWp & 999.6kWp, μετά την αποδοχή της προσφοράς σύνδεσης που έκανε ο ΔΕΔΔΗΕ προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης. Στην τελευταίου συνεδρίαση το όργανο αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί την προσφορά και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες προκειμένου οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί να τεθούν σε λειτουργία.

Στόχος του έργου των φωτοβολταϊκών της ΔΕΥΑΚ είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Κοζάνης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις ικανοποιούν τις ενεργειακές ανάγκες της ΔΕΥΑΚ, αξιοποιούν τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας οδηγώντας σε «ενεργειακό εξορθολογισμό» των εγκαταστάσεων της και με βάση το νέο ενεργειακό της προφίλ υλοποιούνται οι παρεμβάσεις συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συνολικής ισχύος 1,499,60 kwp.

Μέσω αυτού του ενεργειακού σχεδιασμού επιδιώκεται αρχικά η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας με την αντικατάσταση υφιστάμενου εξοπλισμού από εξοπλισμό υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Η εφαρμογή ευφυούς συστήματος τηλεδιαχείρισης αποτελεί το κύριο εργαλείο για την κατάρτιση ενός σχεδίου ενεργειακής διαχείρισης της ΔΕΥΑΚ, απαντώντας στις απαιτήσεις της σύγχρονης νομοθεσίας και των οδηγιών της Ε.Ε. Η Επιχείρηση εκτιμά πως με την υλοποίηση των προτεινόμενων παραπάνω δράσεων θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας αλλά και μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.

Η προσφορά του ΔΕΔΔΗΕ προς την ΔΕΥΑ Κοζάνης για την σύνδεση στο δίκτυο ανέρχεται συνολικά σε 139.128 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση