Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης: Αποτίμηση και ευχαριστίες για τον 3ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας

3 Min Read

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 3ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης με την παρουσία δεκάδων μαθητών, γονέων και καθηγητών, μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα ευγενούς άμιλλας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης ασκήθηκαν γραπτά στην ορθογραφία και προφορικά στην ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, τις οποίες επέλεξαν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων. Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψαν οι τρεις παρακάτω βραβευθείσες μαθήτριες:

 1. Ρεσούλι Εβελίνα (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας) – 1ο Βραβείο
 2. Πουτογλίδου Σοφία (3ο Γυμνάσιο Κοζάνης) – 2ο Βραβείο
 3. Βλάχου Γεωργία (Γυμνάσιο Αναρράχης- Εμπορίου) – 3ο Βραβείο

 

Οι παρακάτω πρώτοι δέκα μαθητές προκρίθηκαν αυτόματα στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας, τον οποίο διοργανώνουν οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας την Άνοιξη του 2019 στην Κοζάνη.

 

 1. Ρεσούλι Εβελίνα (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας)
 2. Πουτογλίδου Σοφία (3ο Γυμνάσιο Κοζάνης)
 3. Βλάχου Γεωργία (Γυμνάσιο Αναρράχης- Εμπορίου)
 4. Νάνου Αναστασία (8ο Γυμνάσιο Κοζάνης)
 5. Μαμάτσιου Περιστέρα (4ο Γυμνάσιο Κοζάνης)
 6. Κωτσίδης Λάζαρος (Γυμνάσιο Αναρράχης- Εμπορίου)
 7. Ζιώγα Βασιλική (4ο Γυμνάσιο Κοζάνης)
 8. Σαββίδου Αικατερίνη (Γυμνάσιο Σερβίων)
 9. Καρυπίδης Χρήστος (8ο Γυμνάσιο Κοζάνης)
 10. Σαμαρά Αικατερίνη (3ο Γυμνάσιο Κοζάνης)

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους και για το υψηλό επίπεδο που προσέδωσαν στην εκδήλωση.

Ως Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης ευχαριστούμε την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης για την άριστη φιλοξενία, καθώς και τον πρόεδρο της Βιβλιοθήκης κ. Παναγιώτη Δημόπουλο για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση που επεφύλαξε στους συμμετέχοντες. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους καθηγητές που συμμετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού.

Ακόμη, ευχαριστούμε τα βιβλιοχαρτοπωλεία ΠΑΠΥΡΟΣ, ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ, τη ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, το αρτοζαχαροπλαστείο ΠΟΥΛΙΑΝΑΣ, το Catering ΝΟΣΤΙΜΟΥΛΗΣ, τις επιχειρήσεις SEVEN GROUP Α.Ε. και PUBLIC, καθώς και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, για την ευγενική τους υποστήριξη στην προσπάθειά μας.

Τέλος, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και τους φιλολόγους των Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης, οι οποίοι παρακίνησαν και προετοίμασαν τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Η επιτυχία του 3ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας μας καθιστά αισιόδοξους ότι θα έχει συνέχεια και την επόμενη χρονιά, με την πίστη ότι η συμμετοχή των μαθητών σε μια τέτοια προσπάθεια προάγει την ορθή καλλιέργεια της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας

Δρ Γερούση Ελένη                                                                Δρ Γεώργιος Δελιόπουλος

Μοιραστείτε την είδηση