Συνδυασμός “Ελπίδα”: Θέατρο του παραλόγου ή μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη της ανικανότητας τους;

2 Min Read

Θέατρο του παραλόγου ή μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη της ανικανότητας τους;
Η Περιφερειακή αρχή Δυτικής Μακεδονίας εδώ και τέσσερα χρόνια, περίπου, αδυνατεί (;) να υλοποιήσει ένα νέο έργο στη λίμνη Καστοριάς,
Τελευταίο παράδειγμα, το πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στην περιοχή, θα επιτρέψει να αυξηθούν και να οργανωθούν καλύτερα μεγάλες διοργανώσεις που σχετίζονται με την κωπηλασία (Ευρωπαϊκά Βαλκανικά, Πανελλήνια Πρωταθλήματα), θα ικανοποιήσει το έντονο ενδιαφέρον από Εθνικές Ομάδες Κωπηλασίας άλλων χωρών προκειμένου αυτές να διεξάγουν την προετοιμασία τους στη λίμνη της Καστοριάς ενισχύοντας έτσι τη γενικότερη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων πλωτών προβλητών με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς καθώς και προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη συντήρηση της υπάρχουσας προβλήτας», με εξασφαλισμένους Εθνικούς πόρους και προϋπολογισμό 59.800,00 ευρώ (+ ΦΠΑ), που το πάνε και το φέρνουν κοντά τέσσερα χρόνια τώρα, πότε αποφασίζοντας να το υλοποιήσουν και πότε ακυρώνοντας το.
Η τακτική τους αυτή βέβαια, πάγια και, δυστυχώς, συνηθισμένη επί των ημερών του κ. Αδαμόπουλου στην Π.Ε. Καστοριάς (βλ. Τηλεμετρικούς, πολυμηχάνημα, πλωτές εξέδρες, ηλεκτρικά ποδήλατα), στερεί από την Καστοριά το δικαίωμα να ενδυναμώσει τον αθλητικό τουρισμό έτσι ώστε να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την ανάπτυξή της, κάτι που αποτελεί μια από τις επιταγές των καιρών, όχι μόνο για την Περιφέρειά μας αλλά και για τη Χώρα στο σύνολό της.

Αθλητικά γεγονότα στη λίμνη που εκτός του ότι θα αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εξαιρετικές υποδομές της περιοχής (ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις εστίασης κ.α.) θα την προβάλουν ως τουριστικό προορισμό (και μαζί μ’ αυτή ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία) και θα συμβάλουν στη γενικότερη προσπάθεια για την επιστροφή του τόπου μας στην ανάπτυξη.
Ο συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ θέλοντας απαντήσεις γι’ αυτή την ολιγωρία και αστοχία της Περιφερειακής αρχής, κατέθεσε και τη σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά))

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση