Συνεχίζει η πίεση στο Μαμάτσειο με 47 θετικά και δύο ύποπτα κρούσματα

1 Min Read

Ασφυκτικά γεμάτο συνεχίζει να είναι το νοσοκομείο της Κοζάνης με την ΜΕΘ και την κλινική Covid να είναι υπερπλήρης με αποτέλεσμα να υπάρχουν άλλοι τέσσερις διασωληνωμένοι πολίτες εκτός της ΜΕΘ, τρείς διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, 47 θετικά κρούσματα και δύο κρούσματα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ώς ύποπτα.

Η κατάσταση συνεχίζει να είναι αρκετά δύσκολη με τις υγειονομικές δομές να δέχονται ιδιαίτερη πίεση και ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι σε υψηλό επίπεδο. Την Τετάρτη 12-01 από τις 08:00 το πρωί θα γίνει  επίταξη Πνευμονολόγων, Παθολόγων, Αναισθησιολόγων και Γενικών Ιατρών του ιδιωτικού τομέα, για έναν μήνα, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής – Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μιλώντας στο «Χ» ο Αναστάσιος Σιδηράς, γιατρός και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα υγείας του Δήμου Κοζάνης είπε πως εαν δεν λάβουμε όλοι ανεξαιρέτως τα μέτρα ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης τότε η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο για όλους ο προβληματισμός αυτός είναι πιο έντονος με το δεδομένο της επανέναρξης των σχολείων.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση