Συνεχίζεται η κόντρα Δήμου-ΤΕΙ για τα αδέσποτα – Τι λέει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γρηγοριάδης

2 Min Read

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Κοζάνης για τα αδέσποτα, με τον πρύτανη του ΤΕΙ Στέργιο Γκανάτσιο να κατηγορεί τον Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά και με την αρμόδια αντιδημαρχία να ανταπαντά πως παρότι δεν άρθηκε το άσυλο, ώστε να μπουν τα συνεργεία με την αστυνομία, η περισυλλογή έγινε για να προστατευτούν οι φοιτητές.
Ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Γρηγοριάδης με νέες του δηλώσεις απάντησε στον πρύτανη του ΤΕΙ με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα και τα οποία δείχνουν πως οι διοικητικές υπηρεσίες του ΤΕΙ στο διαβιβαστικό τους έγγραφο αναφέρουν πως δίνεται η άδεια για είσοδο στο ίδρυμα τόσο στο δήμο, όσο και στην αστυνομία, αλλά στην κοινοποιημένη επίσημη απόφαση αναφορά να γίνεται μόνο στα συνεργεία του δήμου.
«Ο κ. Γκανάτσιος λέει πράγματα αστήριχτα. Το πρυτανικό συμβούλιο έχει πάρει απόφαση κι ενώ στο διαβιβαστικό μας λέει ότι μας επιτρέπει να μπούμε μαζί με την ΕΛ.ΑΣ, στο πρακτικό απουσιάζει η αναφορά στην ΕΛ.ΑΣ. Παρόλα αυτά εμείς σήμερα επιχειρήσαμε αυτό που είχαμε σχεδιάσει, δηλαδή να περισυλλέξουμε τους σκύλους. Αν θέλει ο κ. Γκανάτσιος μπορεί να φωνάξει την ΕΛ.ΑΣ. και την εισαγγελία να μας συλλάβει» αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη αν το ΤΕΙ ήθελε να προστατεύσει τους φοιτητές, θα μπορούσε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Ωστόσο ο αντιδήμαρχος καταγγέλλει πως μέσα στο χώρο υπάρχουν και δεσποζόμενα ζώα που προστατεύονται είτε από το προσωπικό, είτε από φοιτητές.
«Αυτό έχουμε διαπιστώσει και κατά το παρελθόν. Επειδή υπάρχουν διάφορες ομάδες, φιλόζωοι ή όχι στο ΤΕΙ, που έρχονται σε ρήξη μεταξύ τους, αυτή είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να τη χειριστεί το ίδιο το ΤΕΙ, το οποίο ρίχνει την ευθύνη στο Δήμου που δεν έχει καμία αρμοδιότητα εκεί. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να φέρουμε σε κίνδυνο τη ζωή των υπαλλήλων μας» λέει ο κ. Γρηγοριάδης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση