Συνεχίζεται ο φθινοπωρινός Ιούλιος στην Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Καύσωνας από αύριο

Μπορεί να είμαστε στα μέσα του Ιούλη και ο νότος της χώρας να απολαμβάνει καλοκαιρινές θερμοκρασίες όμως η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται ακόμη σε θερμοκρασία… συντήρησης. Από την ψυχρή εισβολή το περασμένο Σαββατοκύριακο, το θερμόμετρο δεν δείχνει ακόμη τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Το πρωινό της 14ης Ιουλίου σημειώθηκαν χαμηλές έως ψυχρές θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας που θύμιζαν φθινόπωρο ή άνοιξη. Ο προγνώστης καιρού Γιώργος Βασιλειάδης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ενδεικτικές θερμοκρασίες της περιοχής σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως η 9η Ιουλίου ήταν η τέταρτη μέρα του μήνα που η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας δεν ξεπέρασε τους 20 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαϊδα από το 2006 όταν και καταγράφονται αυτόματα τα καιρικά δεδομένα. Η χαμηλότερη δε θερμοκρασία για την ίδια πόλη, είναι 6,8 βαθμούς Κελσίου με το ρεκόρ να καταγράφεται στον Ιούλιο του 2011.

Όσον αφορά στο χθεσινό πρωινό, στην Κοιλάδα Κοζάνη η θερμοκρασία ήταν 7,9 βαθμούς Κελσίου, στην Πτολεμαΐδα 8,5 βαθμούς, στην Κίτρινη Λίμνη 9,1, στα Γρεβενά 9,2, στο Καρπερό 10,3, στη Σαμαρίνα 10,4 και στην Άρδασσα 10,7.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από αύριο αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας που θα φτάσει και τους 34 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη την Κυριακή.

Θένια Βασιλειάδου –  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση