Συνεχίζεται το «ταξίδι» του περιοδικού «Όνειρα Ψυχών»

1 Min Read

Παρουσιάστηκε το 7ο τεύχος του μαθητικού περιοδικού

Το 7ο τεύχος του μαθητικού περιοδικού «Όνειρα Ψυχών», στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες μαθητές σχολείων της πόλης, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Πρόκειται για το περιοδικό που ξεκίνησε το 2019 από το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης με πρωτοβουλία του φιλόλογου Γιώργου Δελιόπουλου και από φέτος την προσπάθεια ενισχύουν τα τέσσερα γενικά λύκεια της Κοζάνης και το 6ο γυμνάσιο.

Το κοινό καταχειροκρότησε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του περιοδικού και ευχήθηκαν τα τεύχη να πολλαπλασιαστούν. Η εκδήλωση περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων που έγραψαν οι μαθητές, αναγνώσεις πεζών κειμένων, προβολή εικαστικών δημιουργιών και μουσική.

Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για την ιστορία του περιοδικού, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19 που δεν του πτόησε, την εξέλιξη του και την ανάγκη «ανοίγματος» προς τα άλλα σχολεία που προέκυψε με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Από την γέννηση του μαθητικού περιοδικού το 2019, η εφημερίδα μας στηρίζει και ενισχύει την προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών μιας και δημοσιεύει κάθε Πέμπτη στην στήλη «Όνειρα Ψυχών» κείμενα, ποιήματα και εικαστικές δημιουργίες των παιδιών.

Όλγα Τουφεγγοπούλου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση