Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Γαλατινή για τα φωτοβολταϊκά

2 Min Read

Με εκατοντάδες υπογραφές ζητούν να μην γίνουν τα έργα

Σε συλλογή υπογραφών, με τις οποίες ζητούν να μην γίνουν έργα κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών γύρω από το χωριού τους, προχώρησαν οι κάτοικοι της Γαλατινής. Εδώ και πολλές εβδομάδες, έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα δεχτούν καμία επένδυση ΑΠΕ, αφού, όπως λένε, ήδη η περιοχή είναι επιβαρυμένη τόσο με ανεμογεννήτριες όσο και φωτοβολταϊκά πάνελ και αυτά που σχεδιάζονται να γίνουν θα έχουν ως αποτέλεσμα, την ερήμωση του χωριού τους.

«Δεν θέλουμε να γίνουμε συνεργοί με τη σιωπή μας στην καταστροφή του χωριού μας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και καλούν τον κόσμο να τους στηρίξει. Να σημειωθεί πως κατά την πρώτη ημέρα της συλλογής υπογραφών, συγκέντρωσαν περισσότερες από 500.

«Θεωρούμε πως η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών σταθμών και η κάλυψη 30.000 στρεμμάτων από το σύνολο των 40.000 που υπάρχουν στο χωριό μας θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην κτηνοτροφία και στην οικονομική ζωή του χωριού μας και θα οδηγήσει ιδιαίτερα τους νέους σε μετανάστευση αναζητώντας εργασία, ενώ ήδη καταγράφεται μεγάλη μείωση του πληθυσμού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της απογραφής» τονίζουν οι κάτοικοι, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες βρίσκονται «επί ποδός» με κινητοποιήσεις και συμβολικές διαμαρτυρίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών και της Διεύθυνσης ΑΠΕ και Ενναλακτικών Καυσίμων που επικαλούνται, σχεδιάζεται να αναπτυχθούν φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 1000 Μεγαβάτ. «Δεσμεύονται οι πιο παραγωγικές θέσεις και καταστρέφουν ολοσχερώς τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

 

Όλγα Τουφεγγοπούλου-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση