Συνεδρίασε το Δ.Σ του «Σπάρτακου» – Ενημέρωση για εκλογές και τρέχοντα ζητήματα (εργασιακά/ενεργειακά)

4 Min Read

Με την ευχή, νέα η χρονιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες και να δώσει την ευκαιρία στο συνδικάτο –μέσα από τις δράσεις του- να φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί για όλα τα ζητήματα που το απασχολούν, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο πλαίσιο της πρώτης του συνεδρίασης για το νέο έτος.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με ενημέρωση επί των ενεργειακών και το θέμα των εκλογών που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα αφού τον Μάρτιο ολοκληρώνεται η 3ετής θητεία της παρούσας Διοίκησης.
Οι εξελίξεις στα ενεργειακά αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών καθώς το σωματείο –όπως πάντα- θα ιεραρχήσει τις διαδικασίες του ανάλογα με τα τεκταινόμενα και κυρίως με το πότε θα έρθει προς ψήφιση το επίμαχο νομοσχέδιο πώλησης λιγντικτών μονάδων.
Η εξέλιξη του λεγόμενου market test, το θέμα που αφορά στη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου (επέκταση ωρών λειτουργίας), θέματα του προσωπικού, το θέμα της Σ.Σ.Ε αλλά και δράσεις του σωματείου που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα και για τα οποία έχει υπάρξει εκτενής ενημέρωση μέσα από ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου, αποτέλεσαν αντικείμενο ενημέρωσης του σώματος.
Πρόθεση και απόφαση του σωματείου είναι να «υποδεχθεί» τις εξελίξεις με δράσεις-ενημερώσεις-κινητοποιήσεις που θα επιτρέψουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την «μητέρα των μαχών» και που θα πείσουν και τον τελευταίο επιφυλακτικό, για τις καταστροφικές συνέπειες του σχεδίου πώλησης.
Σε κάθε περίπτωση, το συνδικάτο –επί καθημερινής βάσεως- παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα, καλεί τους εργαζόμενους σε απόλυτη συστράτευση αλλά και τον κάθε παράγοντα, φορέα, σύλλογο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί στη λογική και στο πλαίσιο που έχει ως αφετηρία την προοπτική της περιοχής μέσα από μία δυνατή ΔΕΗ με βασικό καύσιμο τον λιγνίτη.
Όλοι οι εργαζόμενοι
μία αγκαλιά
Ο Σπάρτακος, για μία ακόμα φορά, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους εργαζόμενους που χωρίς δεύτερη σκέψη στάθηκαν στο πλευρό συνανθρώπων μας (και δη μικρών παιδιών) που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας και χρήζουν ειδικής ιατροφαρμακευτικής αγωγής.
Είναι πραγματικά άξιο λόγου το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, διαχρονικά, στήριξαν στο απόλυτο πρωτοβουλίες του συνδικάτου ή δράσεις που ανέλαβε σε συνεργασία με άλλους φορείς προκειμένου να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας.
Ο αλτρουισμός και ο ανθρωπισμός βρίσκουν απόλυτη έκφραση στο πρόσωπο των εργαζομένων στη ΔΕΗ και ευχόμαστε να αποτελούν, πάντα, λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση.
Ανακοίνωση
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των οδηγιών για ορθή χρήση της κάρτας σίτισης, επισημαίνεται ότι η χρέωση για το περιβαλλοντικό τέλος (αξίας 0.04 λεπτά του ευρώ) που όλα τα καταστήματα χρεώνουν όταν ο καταναλωτής ζητά τσάντα για να μεταφέρει τα αγορασθέντα προϊόντα, αποτυπωμένη στην απόδειξη αγοράς, θα θεωρείται ορθή χρήση της κάρτας σίτισης.
Συνεπώς οι συνάδελφοι που επιθυμούν να αγοράσουν σακούλα για τα προϊόντα τους, θα μπορούν να την «δικαιολογούν» με την χρήση της κάρτας σίτισης.
Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε
Ο Πρόεδρος
Μόσχος Μόσχου
Ο Γεν. Γραμματέας
Αθανάσιος Μάστορας

Μοιραστείτε την είδηση