Συνέλαβαν στην Καστοριά διαρρήκτη που «μπαινοέβγαινε» στην Αλβανία

2 Min Read

Κατασχέθηκαν κλοπιμαία από σπίτια και εκκλησίες

Στην σύλληψη ενός 40χρονου, ο οποίος μπαινοέβγαινε από την Αλβανία στην Ελλάδα από μη ελεγχόμενο μονοπάτι στη συνοριακή γραμμή για ληστείες, προχώρησε η αστυνομία την Τρίτη 7 Μαϊου. Πρόκειται για τον δράστη συνολικά πέντε κλοπών στην περιοχή της Καστοριάς και ακόμη τεσσάρων στην περιοχή της Κοζάνης και ερευνάται και η εμπλοκή του και σε άλλες.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης διέρρηξε δυο εκκλησίες και τρια σπίτια σε περιοχές της Καστοριάς μέσα σε τέσσερις μέρες (από 2 έως 6 Μαϊου). Από την Αλβανία περνούσε στην Ελλάδα πεζός διέπραττε τις κλοπές και επέστρεφε στην Αλβανία με τα κλοπιμαία.

Οι αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφάλειας, Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, καθώς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς οργάνωσαν επιχείρηση για την σύλληψή του το πρωί της Τρίτης 7 Μαϊου και τον συνέλαβαν την ώρα που επιχειρούσε να βγει από την Ελλάδα προς την Αλβανία. Στην κατοχή του βρέθηκαν χρυσαφικά διαφόρων ειδών, ρολόγια, αρώματα, χρυσά νομίσματα Ιταλίας, κουτιά αποθήκευσης κοσμημάτων, μετρητά 3000 ευρώ κ.α. Μερικά από αυτά εξακριβώθηκε ότι ανήκουν σε δυο από τα τρεις θύματα κλοπών ενώ το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ που είχε αφαιρεθεί από τις δυο εκκλησίες αποδόθηκε σε αυτές.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος είχε ταυτοποιηθεί ως μέλος εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει τέσσερις διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών οικιών από αρχές Φεβρουαρίου του 2023 μέχρι μέσα Αυγούστου του 2023, στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, καθώς επίσης είχε διαπράξει με ένα ακόμη άγνωστο άτομο ληστεία και κλοπή στα μέσα Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς συνεχίζεται η προανάκριση για τυχόν συμμετοχή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία σχετική ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Μοιραστείτε την είδηση