Συνέλευση των μελών της “Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού” για τους λογαριασμούς ύδρευσης

4 Min Read

Στην θεματική ανοιχτή συνέλευση των μελών της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού στις 3/9/2017 συζητήθηκε το θέμα των λογαριασμών ύδρευσης που διένειμε πρόσφατα και συνεχίζει να διανέμει ο Καλλικρατικός Δήμος στους δημότες.

Από μια σειρά λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι υπάρχει υπερχρέωση υποτιθέμενων καταναλωθέντων κυβικών μέτρων νερού, τα οποία με το κλιμακωτό τιμολόγιο ανεβάζουν τα τελικά ποσά σε ύψος που καμία σχέση δεν έχει με τως λογαριασμούς των μέσων ετήσιων καταναλώσεων των νοικοκυριών, όπως αυτές καταγράφονταν εδώ και πολλά χρόνια.

Οι εκδοθέντες λογαριασμοί αφορούν μια εξαμηνιαία περίοδο προ 2 και πλέον ετών (Α’ εξάμηνο 2015) καθ’ υπέρβαση κάθε τυπικής, τακτικής και νόμιμης δεοντολογίας. Τα δεδομένα σύμφωνα με την πληροφόρηση του Καλλικρατικού Δήμου προέρχονται από μέτρηση των υδρομέτρων που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2016.

Είναι απορίας άξια τα εξής:

Γιατί δεν εφαρμόζεται η εξαμηνιαία καταμέτρηση μετά τη λήξη κάθε εξαμήνου;

Πότε σκοπεύει ο Δήμος να καταμετρήσει τις καταναλώσεις των άλλων τεσσάρων εξαμήνων που ακολουθούν, δηλαδή του Β΄ 2015, του Α΄ του 2016, του Β΄ του 2016 και του Α΄ του 2017 και πως θα επιμερίσει τις ποσότητες ανά εξάμηνο;

Πως επιμερίστηκε η ετήσια του 2015 καταγραφείσα ποσότητα νερού σε εξάμηνα Α και Β; (Το Α έφτασε στους πολίτες, το Β αναμένεται με ενδιαφέρον).

Πως εξηγείται να υπάρχει πενταπλασιασμός και πλέον των λογαριασμών σε πολλά νοικοκυριά που αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια έχουν συγκεκριμένες χαμηλές καταναλώσεις;
Με δεδομένο βέβαια αυτό που αρκετές φορές ακούστηκε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων γιατί η δημοτική αρχή αποφεύγει με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις την έγκαιρη καταγραφή, βεβαίωση και νόμιμη είσπραξη των λογαριασμών ύδρευσης;

Πως προσπεράστηκε το γεγονός ότι ο οικισμός του Βελβεντού είχε πολυήμερες διακοπές ύδρευσης εδώ και τρία χρόνια και ότι μετά από κάθε διακοπή ο αέρας του δικτύου ύδρευσης δημιουργούσε εικονική κατανάλωση σε πολλούς υδρομετρητές;

Γιατί δεν απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο το τεράστιο κόστος αγοράς εμφιαλωμένων νερών και φίλτρων νερού που επιβαρύνει τα νοικοκυριά του Βελβεντού όλο αυτό το διάστημα, όπου το πόσιμο νερό είτε δεν υπήρχε λόγω βλάβης των δικτύων και λειψυδρίας είτε λόγω επιβάρυνσης με φερτά υλικά του ίδιου του νερού μετά από βροχοπτώσεις; Επίσης μεγάλο είναι και το κόστος επισκευής και αντικατάστασης συσκευών που υπέστησαν βλάβες από τις διακοπές του νερού και από τα φερτά υλικά.

Πότε εκδόθηκαν τιμολόγια σε άλλους οικισμούς του Καλλικρατικού Δήμου;

Γιατί δεν εφαρμόζεται ενιαίο τιμολόγιο στους οικισμούς. Από πληροφορίες φαίνεται πως οι πολίτες της δημ. Κοινότητας Βελβεντού σήμερα πληρώνουν τα μεγαλύτερα ποσά.

Αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα, που κατατέθηκαν την ενημερωτική συνέλευση και τα οποία απασχολούν τους δημότες, θα τεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Σεπτεμβρίου καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες που σχετίζονται με την διαχείριση και παρακολούθηση αυτής της υπόθεσης, προκειμένου να μπει ένα όριο στους αυτοσχεδιασμούς της δημοτικής αρχής που αποδεδειγμένα πλέον αναστατώνει την καθημερινότητά μας, αντί να την βελτιώνει.

ΤΟ Δ.Σ.

Μοιραστείτε την είδηση