Συνεργασία Δήμου Βοΐου και Ιδρύματος ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού κέντρου στη Σιάτιστα

2 Min Read

Η σύνδεση του Πολιτιστικού Κέντρου «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» στη Σιάτιστα με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιδρύματος ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ στην Αθήνα μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά και του Δημάρχου Βοΐου Δημητρίου Λαμπρόπουλου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευθέριος Τζιλίνης, ο Αντιδήμαρχος Λάζαρος Γκερεχτές και η γενική γραμματέας του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ειρήνη Μαρκουλάκη.
Η μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού κέντρου και όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει για τη διοργάνωση πληθώρας εκδηλώσεων ψυχαγωγικού, πολιτιστικού και συνεδριακού χαρακτήρα είναι στις προθέσεις του Δήμου. Για το σκοπό αυτό η Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια έχει προχωρήσει στην κατασκευή υπαίθριου αμφιθεάτρου, χωρητικότητας 250 θέσεων, στον περιβάλλοντα χώρο, για τη φιλοξενία εκδηλώσεων τους θερινούς μήνες, ενώ ολοκληρώνεται και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου του πολιτιστικού κέντρου, με σκοπό τη δημιουργία ενός λειτουργικού και επισκέψιμου πάρκου, που θα αποτελέσει χώρο αναψυχής των κατοίκων του Δήμου Βοΐου και θα δημιουργήσει μία καλαίσθητη εικόνα στην είσοδο του οικισμού.
Τέλος, έγινε ενημέρωση για το σύνολο των εκδηλώσεων και δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από το Δήμο στο πολιτιστικό κέντρο, καθώς και για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον. Ο κ. Παλαιοκρασσάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο χρήσης του κτιρίου και δήλωσε την πρόθεση του Ιδρύματος να συνεργαστεί με το Δήμο για την περαιτέρω κτιριακή αναβάθμιση του πολιτιστικού κέντρου και την προβολή των εκδηλώσεων και δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε αυτό.

Μοιραστείτε την είδηση