Συνεργείο της Deutsche Welle στην περιοχή

2 Min Read

Έκπληκτοι από τις παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ

Ο ανταποκριτής της DW Φλόριαν Σμιτς εντυπωσιάστηκε με τις εικόνες που είδε

Συνεργείο του γερμανικού δημόσιου διεθνούς εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού τηλεοπτικού δικτύου Deutsche Welle βρέθηκε τη Δευτέρα στην Ακρινή, με στόχο τη διενέργεια τηλεοπτικού ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο θέμα της μετεγκατάστασης και της κατάργησης του σχετικού νόμου από την Βουλή. Ο ανταποκριτής της DW Φλόριαν Σμιτς, έμεινε στην περιοχή σχεδόν για μια ημέρα και κατέγραψε εικόνες και μαρτυρίες για τις εξελίξεις στην μετεγκατάσταση.

Το συνεργείο έκανε λήψεις σε διάφορα σημεία της Ακρινής, το κοινοτικό κατάστημα, τους δρόμους, τα νεκροταφεία κ.α. Μάλιστα το μεσημέρι, κατέγραψε και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που προκάλεσε ο συνδυασμός τέφρας και χώματος, κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση σχετικά με την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο Φλόριαν Σπιτς, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Κώστα Πουτακίδη για το θέμα της μετεγκατάστασης και τις εξελίξεις σχετικά με αυτό, όπως την κατάργηση του νόμου πριν λίγες μέρες, την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους κατοίκους, την προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου κ.α.

Το ρεπορτάζ αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες στην Γερμανική και Αγγλική έκδοση καθώς και στην Ελληνική λίγες μέρες αργότερα.

 

 

 

Σωκράτης Μουτίδης-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση