Συντονισμός δράσεων του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 6 Απριλίου

3 Min Read

Τον συντονισμό των δράσεων σε τοπικό επίπεδο εν όψει της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απριλίου, έκαναν το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης μέλη των σωματείων του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης Γιώργο Γκούμα, η απεργία θα αναδείξει σαν πρώτο ζήτημα «την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που γίνεται και στο πλαίσιο των ανταγωνισμών της με τις Η.Π.Α., την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας και των εμπορευμάτων, των αγορών» όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Κύριο αίτημα είναι η απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο και το κλείσιμο των ευρωνατοϊκών υποδομών και των βάσεων  τους. «Να μην σταλεί καμία στρατιωτική μονάδα, κανένας έλληνας στρατιωτικός, αλλά και άλλο πολεμικό υλικό και στην Ουκρανία και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή σχεδιάζεται να γίνει πολεμική σύγκρουση. Σίγουρα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στον Ουκρανικό λαό και σε όλους τους λαούς, οι οποίοι πληρώνουν το μάρμαρο μέσα από τον πόλεμο αλλά και μέσα από όλους τους ανταγωνισμούς, είτε βομβαρδίζεται η χώρα τους, είτε και από τις συνέπειες των κυρώσεων και της αντιπαράθεσης αυτών των δυνάμεων» τόνισε ο κ. Γκούμας.

Το δεύτερο ζήτημα που θα αναδειχθεί μέσα από την απεργία και υπάρχει στο γενικό πλαίσιο αιτημάτων είναι το ζήτημα της ακρίβειας, το οποίο συνδέεται και οξύνεται με το ζήτημα του πολέμου και έχει φτάσει τις οικογένειες όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των επαγγελματιών και των αγροτών σε τραγική κατάσταση. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκούμας, αυτό ήταν κάτι το οποίο είχε αντίκτυπο στην περιοχή μας και το είδαμε ακόμα και πριν τον πόλεμο γιατί η ακρίβεια δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του πολέμου, αλλά οι αυξήσεις και οι ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και τηλεθέρμανσης στην περιοχή της Κοζάνης, στα καύσιμα αλλά και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης είχαν ξεκινήσει από πέρυσι.

«Το μάρμαρο θα το πληρώσει ο λαός της περιοχής και με το χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας και με την ενεργειακή φτώχεια. Η απεργία είναι ένα βήμα για το λαό της περιοχής να δηλώσει την αντίθεση του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας, αλλά και να παλέψει για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στους χώρους δουλειάς, για την μείωση των τιμολογίων του ρεύματος, της τηλεθέρμανσης, την κατάργηση της υπέρογκης φορολογίας στα είδη πλατίας λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και για άλλα ζητήματα που απασχολούν στο χώρο δουλειάς, την υγεία, την παιδεία και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό της Κοζάνης σε μια μαζική μαχητική συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 10.30πμ στον πεζόδρομο Κοζάνης» είπε κλείνοντας ο κ. Γκούμας.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση