Συντριπτική η αποδοχή της λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Σχολείου στη Λαική Συνέλευση του Κλείτου – Ξεπεράστηκαν οι αντιδράσεις

2 Min Read

Με συντριπτική πλειοψηφία η  κοινωνία του Κλείτου εκφράστηκε θετικά  στη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου, στη Λαική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, του Προέδρου του ΟΑΠΝ Γιάννη Ιωαννίδη,  του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Κώστα Κωνσταντόπουλου και του Προέδρου της ΤΚ Κώστα Κορκοτίδη.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν διάφορες ενστάσεις και ερωτήματα από πλευράς μερίδας κατοίκων και γονέων, σε θέματα όπως η  μεταφορά σε γειτονικά σχολεία ή συστέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου με το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο.

- Advertisement -

Παράλληλα όμως πολλοί αναφέρθηκαν στη σημασία λειτουργίας Καλλιτεχνικού Σχολείου για τον οικισμό αλλά και για τη δυνατότητα να μεταφερθούν οι μαθητές από το τριθέσιο σχολείο του Κλείτου, στο 6θέσιο και ολοκαίνουργιο σχολείο της ΖΕΠ.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης και ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα των κατοίκων, αναφέρθηκαν στα οφέλη από τη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου με τον κ. Κωνσταντόπουλο να δεσμεύεται πως θα εξετάσει καταρχήν τη δυνατότητα συστέγασης του νηπιαγωγείου με το Καλλιτεχνικό Σχολείο ενώ διαβεβαίωσε πως θα δώσει λύσεις σε όλα τα θέματα μεταφοράς μαθητών είτε για τη ΖΕΠ είτε για άλλο κοντινό σχολείο. Σημαντική ήταν και η δέσμευση πως το Δημοτικό Σχολείο του Κλείτου δεν θα καταργηθεί αλλά αν τελικά γίνει το Καλλιτεχνικό Σχολείο και δεν είναι εφικτή η συστέγαση, τότε θα τεθεί σε αναστολή ώστε αν ποτέ χρειαστεί να επαναλειτουργήσει.

Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις ικανοποίησαν την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, που δήλωσαν θετικοί στη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου και εν αναμονεί των αποφάσεων για συστέγαση ή μετακίνηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου σε γειτονικά.

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να οδηγήσει σε πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας, με εκπροσώπους του να αναμένονται σύντομα στην περιοχή για τις τελικές αποφάσεις.

 

Μοιραστείτε την είδηση