Σύσκεψη για την επιτάχυνση των ενεργειών για τα έργα υποδομής του σιδηροδρόμου στη Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Σύσκεψη για την επιτάχυνση των απαραίτητων ενεργειών, προκειμένου να ξεκινήσει ο νέος σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, του Δημάρχου Κοζάνης και του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος «Διασυνδέοντας την Ευρώπη (CEF-Connecting Europe Facility)», που ξεκινάει τον προσεχή Οκτώβρη.

- Advertisement -

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο Περιφερειάρχης, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για συνάντηση των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα έργα υποδομής και ο συνολικός σχεδιασμός για το σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως: «Η μεταλιγνιτική περίοδος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, επιβάλλει άμεσα αναπτυξιακές λύσεις με αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία, παραγωγή και στην συγκράτηση του επιπέδου διαβίωσης. Ένας παράγοντας με σημαντικές δυνατότητες στο πεδίο αυτό είναι ο σιδηρόδρομος».

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα, όπως η ολοκλήρωση των μελετών για τη σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα – Σιάτιστα – Κοζάνη, η άμεση δημοπράτηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πτολεμαΐδα – Κοζάνη, η χωροθέτηση του Εμπορευματικού Σταθμού, η διερεύνηση για την ισόπεδη ή ανισόπεδη διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής στην πόλη της Κοζάνης και η εκπόνηση προκαταρκτικών μελετών για τη σιδηροδρομική γραμμή Κοζάνη – Βέροια.

Να σημειωθεί ότι λόγω της απουσίας σιδηροδρόμου η Δυτική Μακεδονία έχει χάσει μέχρι σήμερα πολλές ευκαιρίες επένδυσης με τελευταία τη Sunlight.

Μοιραστείτε την είδηση