Συζήτηση για την επόμενη μέρα του περιφερειακού τύπου στην Ελλάδα

2 Min Read

Εκδήλωση μόνο για δημοσιογράφους από το iMedD την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη

Για την επόμενη μέρα του περιφερειακού τύπου στην χώρα μας, θα συζητήσουν την Παρασκευή 1 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη, δημοσιογράφοι από πολλούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει το iMedD (incubator for Media Education and Development) και της νέας του πρωτοβουλίας «Local News». Η νέα αυτή δράση στοχεύει στην ενίσχυση της ορατότητας του περιφερειακού τύπου στην Ελλάδα, ο οποίος σύμφωνα και με την τελευταία έρευνα του Reuters συγκεντρώνει, έναντι των πανελλαδικών ΜΜΕ, την εμπιστοσύνη του κοινού.

- Advertisement -

Η πρώτη αυτή δημοσιογραφική συζήτηση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στο Ύψιλον με κοινό αποκλειστικά δημοσιογραφικό. Η αξία της τοπικής είδησης, η προοπτική των τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ στην Ελλάδα, αλλά και οι διεθνείς πρακτικές του εξωτερικού θα αποτελέσουν βασικούς άξονες της συζήτησης 

Η εκδήλωση χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη ενότητα έχει τίτλο «η ανεκτίμητη αξία της τοπικής είδησης», με ομιλητές τους Terry Egger )Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και Εκδότης, Philadelphia Media Network Inc), Κώστα Κουκουμάκα (δημοσιογράφος, ιστοσελίδα news247.gr), Σταύρο Τζίμα (επικεφαλής γραφείου Θεσσαλονίκης ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοσιογράφος, εφημερίδα Καθημερινή), Γιώργο Τούλα (δημοσιογράφος και εκδότης, Περιοδικό Parallaxi, Θεσσαλονίκη), Σοφία Χριστοφορίδου (δημοσιογράφος, εφημερίδα Μακεδονία, Θεσσαλονίκη). Παρεμβάσεις θα γίνουν από τους Τάσο Αποστολίδη (δημοσιογράφος, ιστοσελίδα Kavalanews.gr) και τον Κώστα Γκιάστα (δημοσιογράφος, εφημερίδα Ελευθερία, Λάρισα).

Η δεύτερη ενότητα έχει τίτλο ««Περιφερειακός Τύπος: η επόμενη μέρα», με ομιλητές τους Ελένη Διαφωνίδου (δημοσιογράφος και Εκδότρια, εφημερίδα Εμπρός, Ξάνθη), Ιωάννα Κωσταρέλλα (Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Αντώνη Σκαμνάκη (Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Σε αυτή την ενότητα θα παρουσιαστούν τα C a s e S t u d i e s  των Γιώργου Τσαντίκου (Δημοσιογράφος, ιστοσελίδα Typos-i.gr, Ιωάννινα) και Παρασκευά Περάκη (δημοσιογράφος, Διευθυντής, εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, Χανιά).

Η τρίτη και τελευταία ενότητα έχει τίτλο «Open Mic Discussion: «Σύγχρονες δεξιότητες για αναβάθμιση της ποιότητας περιεχομένου», με ομιλητές τους Αλεξάνδρα Γούτα (Δημοσιογράφος, ΑΠΕ- ΜΠΕ), Κώστα Κουκουμάκα (δημοσιογράφος, ιστοσελίδα news247.gr) και τον αρχισυντάκτη του «Χρόνου» Σωκράτη Μουτίδη.

Όλγα Τουφεγγοπούλου  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση