Τα 27 χιλιάρικα της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού

2 Min Read

Περιχαρής η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μας ενημερώνει ότι θα δώσει 27.600 ευρώ για την ενίσχυση της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού. Και μάλιστα μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, του γνωστού σε όλους μας «τοπικού πόρου».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «η αίθουσα εκδηλώσεων της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί χώρο συνάθροισης πολιτών, στον οποίο πραγματοποιούνται συνέδρια, ημερίδες, συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις, τόσο από την Εύξεινο Λέσχη, όσο και από φορείς και λοιπούς συλλόγους. Η πανδημία στέρησε σημαντικά έσοδα από τη Στέγη με αποτέλεσμα να απαιτείται ενίσχυσή της, ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ψύξης- θέρμανσης των χώρων, αλλά και προμήθειας».

- Advertisement -

Υπενθυμίζουμε ότι η Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού είναι αυτό το μεγάλο κτίριο, συνολικά 2.700 τ.μ., επί της οδού Φιλίππου Β’, για το οποίο δεσμεύθηκαν χιλιάδες ευρώ από χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν για άλλες ανάγκες αυτής της έρημης περιοχής. Έχει κόστος λειτουργίας 25.000 ευρώ το χρόνο κατά δήλωση του διοικητικού της συμβουλίου, ενώ πριν χρόνια η Εύξεινος Λέσχη είχε ζητήσει να καλύψει ο τοπικός πόρος τη σύνδεση του κτιρίου με την Τηλεθέρμανση. Η βασική της λειτουργία είναι αυτή του εντευκτηρίου- καφενείου για περιορισμένο κύκλο ατόμων, ενώ οι εκδηλώσεις που έχει φιλοξενήσει ως τώρα είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Προς τι, λοιπόν, η επιλογή να στηριχθεί ο συγκεκριμένος χώρος και όχι κάποιος άλλος; Ύστερα, δεν θα έχει δίκιο να φωνάζει αγανακτισμένος ο φορολογούμενος, που έχει να πληρώσει 2000 χιλιάρικα το μήνα στη ΔΕΗ για την επιχείρησή του; Τι έχει κάνει λάθος; Μήπως να φτιάξει κι αυτός ένα σύλλογο, προκειμένου να παίρνει επιδοτήσεις και ταυτόχρονα να περνά ευχάριστα το χρόνο του;

Μοιραστείτε την είδηση