Τα 40 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει ο Φιλοπρόοδος με δυνατές καλοκαιρινές εκδηλώσεις

3 Min Read

Τα 40 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει φέτος ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης και ποιος καλύτερος τρόπος να το κάνει αυτό από ένα όμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι. Οι εκδηλώσεις όπως κάθε χρόνο θα γίνουν στην γνωστή σε όλους Αυλή των Ασμάτων και των Θεαμάτων στο αρχοντικό του Γεωργίου Τιάλειου και περιλαμβάνουν θερινό σινεμά και συναυλίες.

“Είναι εκδηλώσεις, που τις χρειαζόμαστε γιατί βγαίνουμε όλοι μας από μια πολύ δύσκολη περίοδο και έχουμε ανάγκη να ανεβούμε ψυχολογικά. Σε αυτό το πλαίσιο προχωράμε στις εκδηλώσεις μας παρά το γεγονός πως με ευκολία θα μπορούσαμε να είχαμε πει οτι δεν θα τις κάναμε λόγω των συνθηκών. Εμείς επιμένουμε, θέλουμε να στηρίξουμε τον κόσμο, λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις πύλες μας” ανέφερε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ο Τάσος Γκλούμπος, Πρόεδρος του Συλλόγου.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το γεγονός ότι θα γίνουν εκδηλώσεις δήλωσε και η Μελίτα Ασημοπούλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου και υπεύθυνη προβολών.
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως ανέφερε και ο Βασίλης Χατζής μέλος του ΔΣ, σημειώνοντας πως έχει περιοριστεί η χωρητικότητα της αυλής, θα υπάρχουν περιορισμένα εισιτήρια ενώ θα πρέπει να ακολουθούνται από τους θεατές οι υποδείξεις των υπευθύνων.
Το πρόγραμμα:
Tετάρτη 1 Ιουλίου
Θερινό Σινεμά:  Το Κεντρί (Αγγλ. The Sting),  γκανγκστερική περιπέτεια παραγωγής 1973, σε σκηνοθεσία Τζορτζ Ρόι Χιλ. Πρωταγωνιστες της ταινίας είναι ο Πωλ Νιούμαν, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κι ο Ρόμπερτ Σω.
Δευτέρα 6 Ιουλίου
Μουσική εκδήλωση “Τα πειραγμένα ” με τους μουσικούς Στέφανο Δημητρίου, Δημήτρη Λάππα, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Ιφιγένεια Ιωάννου.
Tετάρτη 8 Ιουλίου
Θερινό Σινεμά: Η Νύχτα του Κυνηγού  γνωστή και ως Ο Θανατοποινίτης με το Σημάδι ταινία τρόμου και Φιλμ νουάρ παραγωγής 1955 σε σκηνοθεσία Τσαρλς Λότον και με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Μίτσαμ, Σέλλεϊ Γουίντερς και Λίλιαν Γκις.
Δευτέρα 13 Ιουλίου
Ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο με την Ελένη Βουδουράκη μεσόφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με συνοδεία πιάνου από τον Μάρκο Κοτσια.
Tετάρτη 15 Ιουλίου
Θερινό Σινεμά: Ο Κλέψας του Κλέψαντος (ιταλικά: I Soliti Ignoti) μια κωμωδία ιταλικής παραγωγής 1958 σε σκηνοθεσία Μάριο Μονιτσέλι. Πρωταγωνιστούν οι Βιτόριο Γκάσμαν, Ρενάτο Σαλβατόρι, Κλαούντια Καρντινάλε και Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.
Δευτέρα 20 Ιουλίου
Συναυλία αφιέρωμα  του Κώστα Τριανταφυλλίδη στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.
Tετάρτη 22 Ιουλίου
Θερινό Σινεμά:Σταυροί στο Μέτωπο, Αμερικανο-γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Στ.Κιούμπρικ με τους: Κερκ Ντάγκλας, Ραλφ Μίκερ
Δευτέρα 27 Ιουλίου
Μουσικοθεατρική βραδιά με τον Κωνσταντίνο Τζούμα και την Κερασία Σαμαρά.
Tετάρτη 29 Ιουλίου
Θερινό Σινεμά:Καλοκαίρι στη Φλόριντα, του Γκόρντον Ντάγκλας.
Δευτέρα 31 Αυγούστου
Αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα με την επιμέλεια του Παναγιώτη Δαγκλή και Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.
Tετάρτη 2 Σεπτέμβρη
Θερινό Σινεμά: Δραματική περιπέτεια παραγωγής 1948, σε σκηνοθεσία Τζον Χιούστον. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Τιμ Χολτ και Μπρους Μπένετ.
Μοιραστείτε την είδηση