Στα μαρτυρικά χωριά της Εορδαίας βρέθηκε ο Δ. Κουτσούμπας – Την Κυριακή έκανε τα αποκαλυπτήρια μνημείου στη Φλώρινα

straboy
από straboy
2 Min Read

 

 

- Advertisement -

Από τα χωριά Πύργοι και Μεσόβουνο της Εορδαίας, ξεκίνησε στις 7.30 μμ. του Σαββάτου 6 Μάη, η διήμερη παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Δυτική Μακεδονία.

Τόσο στους Πύργους όσο και στο Μεσόβουνο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνια στα μνημεία των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς κατακτητές. Σημειώνεται ότι και τα δύο χωριά ανήκουν στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών, μετρώντας εκατοντάδες νεκρούς από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Κατά την επίσκεψη του στους Πύργους και στο Μεσόβουνο Εορδαίας, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε σε χωριά που έδωσαν πολλά στην απελευθέρωση της πατρίδας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι πρέπει να γίνει μουσείο στους Πύργους για να αναδειχθεί η ιστορία και να μην ξεχαστούν οι θυσίες των προγόνων μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών και δεν είναι άλλα από τις απολύσεις στο χώρο της ενέργειας σε περίπτωση πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και στα θέματα των αποζημιώσεων στου αγρότες.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε σε συνεστίαση της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ που έγινε στην Πτολεμαΐδα, ενώ την Κυριακή 7 Μαΐου παραβρέθηκε και έκανε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου αφιερωμένου στις γυναίκες του ΔΣΕ, στο χωριό Πυξός Φλώρινας. Στην εκδήλωση μίλησε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Με τη θυσία των πατεράδων και των παππούδων μας απελευθερώθηκε η Ελλάδα”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δυτική Μακεδονία, βρέθηκε την Κυριακή στο ετήσιο μνημόσυνο για το ολοκαύτωμα των Πύργων.

 

Μοιραστείτε την είδηση