Τα αποτελέσματα της ελληνικής αποστολής που βρέθηκε στο Σικάγο για την έκλειψη ηλίου θα παρουσιαστούν την Παρασκευή

1 Min Read

Τα αποτελέσματα των πειραμάτων που έκανε η ελληνική αποστολή που βρέθηκε στο Σικάγο κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης ηλίου, θα παρουσιαστούν στην Κοζάνη την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο.
Η ομάδα αποτελούνταν από 13 μέλη των Αστρονομικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας και έκανε παρατηρήσεις με στόχο την καταγραφή και μελέτη του φάσματος εκπομπής του στέμματος του ήλιου και της δομής αυτού, καθώς και άλλες εργασίες.
«Θα γίνει μια παρουσίαση των μετρήσεων στο λευκό φως και σε φασματογραφικές αναλύσεις που έγιναν με ειδικούς φασματογράφους. Είμαστε πολύ τυχεροί που αυτές τις μέρες είναι στην Ελλάδα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο Θανάσης Οικονόμου που ήταν ο αρωγός μας σε αυτό το ταξίδι, αλλά και ο κ. Βούλγαρης που είναι ο μοναδικός στο χώρο της μελέτης του ήλιου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Αστρονομικού Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Τζήμκας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αστρονομικού Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Πλεξίδας κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην οποία θα παραβρεθούν όλα τα μέλη της ομάδας.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση