Ερώτηση από τον Ζήση Μάρα στη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζήσης Μάρας στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας ρώτησε για τα έσοδα που αφορούν το Λιάπειο Κολυμβητήριο Κοζάνης, επισημαίνοντας ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024, όταν ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, τα μοναδικά έσοδα που είχαν προκύψει από τη χρήση του κολυμβητηρίου ήταν από την ενεργή σύμβαση με την Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης από τον Σεπτέμβριο του 2023, η οποία έληξε τον Ιούλιο του 2024. «Από τον Σεπτέμβριο του 2024, που άρχισε η επόμενη αγωνιστική περίοδος, μέχρι και σήμερα δεν έχει υπογραφεί κανένα συμφωνητικό με την Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης, οπότε δεν υπάρχουν έσοδα από εκεί», ανέφερε ο κ. Μάρας.
Επιπλέον, σημείωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2024, ίσως λόγω της κατάργησης των Νομικών Προσώπων, δεν εισπράττεται ούτε το συμβολικό αντίτιμο από το κοινό που χρησιμοποιεί την κολυμβητική δεξαμενή, ούτε και από τους γυμναστές ή εκπαιδευτές που πραγματοποιούν προσωπικά μαθήματα στο κολυμβητήριο. Ο κ. Μάρας ζήτησε εξηγήσεις για την 18μηνη καθυστέρηση εισπράξεων και ανέφερε αν τα έσοδα αυτά έχουν υπολογιστεί για τα έτη 2024-2025. Επίσης, ρώτησε αν έχει κληθεί η Κολυμβητική Ένωση να υπογράψει νέα σύμβαση και ποια είναι τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν από τα αρμόδια τμήματα του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Βιβλιοθήκης Γιάννης Ιωαννίδης, απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Μάρα, παραδέχθηκε ότι η περσινή χρονιά υπήρξε γεμάτη με πολλά προβλήματα, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα θέματα με την πισίνα και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου. Εξήγησε ότι η καθυστέρηση εισπράξεων και η μη υπογραφή συμφωνίας με την Κολυμβητική Ένωση οφείλονται σε μια σειρά δυσκολιών, ωστόσο ανέφερε πως έχουν γίνει συζητήσεις με τα αρμόδια τμήματα για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. «Να είστε σίγουρος ότι πραγματικά εξαντλήσαμε όλες τις περιπτώσεις. Έχουν γίνει αρκετές προτάσεις. Δεν είναι εύκολο, είναι κάτι που είναι αρκετά δύσκολο γιατί πρέπει να πιάσει όλες τις ηλικιακές ομάδες. Δεν μπορεί να ελεγχθεί από που προέρχεται η κάθε οφειλή», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.
«Πηγαίνουμε κάνουμε πέρσοναλ, πληρώνουμε τον αρμόδιο εκπαιδευτή, και δεν πληρώνουμε τον Δήμο. Έστω δύο ευρώ τη φορά. Γιατί;» τόνισε ο κ. Μάρας.
Στην ερώτηση του κ. Μάρα σχετικά με τις πληρωμές για τα «πέρσοναλ μαθήματα», ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού απάντησε ότι γίνονται όλες οι ενέργειες για την ολοκλήρωση του ζητήματος και ότι σύντομα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, το οποίο θα συνδυαστεί με το λογισμικό του Δήμου Κοζάνης για την καταγραφή των εισπράξεων. «Νομίζω ότι με ένα πρόγραμμα που υφίσταται αυτή τη στιγμή και κουμπώνει στο λογισμικό του δήμου μας, θεωρώ ότι θα το κλείσουμε» κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.
Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr